Doktorsitesi.com

yoğurt

Op. Dr. Eyup Yeldan
Op. Dr. Eyup Yeldan
30 Kasım 2016674 görüntülenme
Randevu Al
yoğurt

Metobolizmanın yol arkadaşı beyaz mucize yoğurt'dan bahsetmek istiyorum bugün. Yoğurdu sağlık açısından bu kadar önemli kılan şüphesiz içerdiği besin maddeleri ve farklı elementlerdir, özellikle kemik ve iskelet sağlığına iyi gelen besinleri zengin miktarda içermektedir. C ve B 12 vitamini içerir. Bunun yanında kemiksağlığına iyi gelen potasyum, sodtum, kalsiyum, demir ve namganez içermektedir. Ayrıca vücut sağlığı için çok önemli olan omega-4 ve omega-4 yağlarını içerir.

Yoğurdun en önemli özelliklerinden bir tanesi kemik yapısı için önemli olan kalsiyumu içermesidir. Kalsiyum genel anlamda bünye için enerji sağlar. Yoğurt ayrıca kilo vermek ve soğuk algınlıklarını girdermek için önemli bir şifa kaynağıdır. Yoğurt organik ise kısa sürede faydalarını hissetmek mümkün. Akşamları yatmadan önce bir kase yoğurt yemek ayrıca iyi biruyku çekmek için faydalı olabilir. Yuğurt ayrıca cilt ve saç sağlığı için de faydalıdır. Cilt maskelerinde yoğurt çok geniş bir yelpazede kullanılmaktadır.

Yoğurt Kilo Vermeye Yardımcı Olur, Zararlı Bakteriler Etkisiz Hale Getirir, Bünyeyi Kuvvetlendirir, Yüksek Tansiyonu Önleyebilir, Soğuk Algınlığından Korur, Diş Sağlığı İçin Faydalıdır (100 g) tam yağlı yoğurt 66 kcal'dir. Yoğurt, protein, kalsiyum, fosfor, potasyum, folik asit açısından zengindir. Günde 2-3 bardak süt veya yoğurt tüketilmelidir. Kilo kontrolü sağlamak isteyenler yağsız veya az yağlı ürünleri tercih edebilir. 

Etiketler

Yoğurdun faydalarıSüt ve süt ürünlerin faydalarıYoğurdun metobolizmaya etkisiYoğurdun vücuda faydası

Yazar Hakkında

Op. Dr. Eyup Yeldan

Op. Dr. Eyup Yeldan

Op. Dr. Eyüp Yeldan, tıp eğitimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Mezuniyetinin ardından Genel Cerrahi ihtisasını Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirdi. Dr. Yeldan, İngilizce bilmektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır