Doktorsitesi.com

Yaz aylarında diş hassasiyeti şikayeti artıyor…

Dt. Güliz Karacaoğlu
Dt. Güliz Karacaoğlu
20 Temmuz 2015122 görüntülenme
Randevu Al
Yaz aylarında diş hassasiyeti şikayeti artıyor…

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte diş hekimlerine hassasiyet şikayeti ile başvuran hasta sayısında artış olduğu gözlenmektedir. Hastalar en çok soğuk su içemiyorum, donudurma yerken dişlerim sızlıyor, soğuk meyve yiyemiyorum,… gibi şikayetler ile başvuruyor. Dişlerde hassasiyete neden olabilecek bir çok faktör vardır. Diş hassasiyetinin en çok yaz aylarında fark edilebilir olmasının sebebi sıcak hava koşulları nedeni ile soğuk yiyecek ve içecek tüketiminin artmasıdır. Öyle ki kış aylarının soğuk günlerinde nefes alırken dişlerim sızlıyor diyen hastalar da vardır.

Peki diş hassasiyeti neden olur?

Diş yüzeyindeki aşınmalar sebebi ile dişin dentin dokusunun açığa çıkması:

Aşırı sert diş fırçalama

Diş sıkma alışkanlığı sonucu oluşan aşınmalar

Asitli içeceklerin aşırı tüketilmesi sonucu oluşan mine erozyonu

Diş eti çekilmesi sonucu dişin kök yüzeyeyinin açığa çıkması

Diş yüzeyinde çatlaklar olması

Kırık dişler

Diş ile uyumu bozulmuş eski dolguların varlığı

Diş çürükleri

Diş hassasiyetinin giderilmesinde ağız içindeki problemler giderildikten sonra hastanın en kolay ve kendi kendine uygulayabileceği yöntem hasssasiyet giderici diş macunu kullanımıdır. Bu macunların içeriğinde bulunan potasyum tuzları dişin mine ve dentin dokusunu hızla geçerek sinir dokusuna ulaşır. Bu macunlar günde iki defa olmak üzere iki hafta düzenli kullanıldığında etkin sonuca ulaşıldığı gözlenmiştir.

 

Yazar Hakkında

Dt. Güliz Karacaoğlu

Dt. Güliz Karacaoğlu

Dt. Güliz KARACAOĞLU, 1989 yılında Edirne'de doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini Özel Erdem Koleji'nde ve Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi'nde tamamlamasının ardından Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2012 yılında tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır