Ventriküler septal defekt

Ventriküler septal defekt

Çocukluk çağının sık görülen anne karnında kalp dokusu oluşurken, kalbin iki karıncığını ayıran bölgenin tam kapanmaması sonucu oluşan, atriyal septal defekte göre daha önemli bir hastalıktır. Kalbin karıncıkları arasında delik olması olarak ta bilinir. Genellikle diğer doğumsal kalp anomalileri ile beraber görülür.

Bebeklerde deliğin büyüklüğüne göre şikayetleri erken dönemde ortaya çıkabilir. Çabuk yorulma, ağlarken morarma, nefes darlığı şikayetleri ile karşımıza çıkabilir. Erişkin çağa çağa ulaşmadan çoğu hastada şikayetlerin artması nedeniyle erken yaşta tanı konur. Tedavisi eşlik eden diğer anomalilerle birlikte cerrahi olabileceği gibi, çoğu delikler bebeğin büyümesi ile birlikte kendiliğinden kapanabilir.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Murat Turfan

Doç. Dr. Murat TURFAN, 1979 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında derece ile tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaparak Kardiyoloji Uzmanı olmuştur.  Mecburi hizmetini 2009 - 2011 yılları arasında Ankara Etlik Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde yaparak, kısa bir süre Çankırı Devlet Hastanesi'nde görev yapmış ve Bezmialem Vakıt Üniversitesi'nde görev aldıktan sonra 2012 yılında ''Yardımcı Doçent Doktor, 2014 yılında ''Doçent Doktor'' unvanlarını almıştır. Son olarak Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde çalışmış olan Doç. Dr. Murat TURFAN, Bir çok yurtiçi ve yurtdışı yayınlar ve çok merkezli çalışmaları bulunmakta ve mesleki çalışmalarına Memorial Hizmet Hast ...

Etiketler
Ventriküler septal defekt
Doç. Dr. Murat Turfan
Doç. Dr. Murat Turfan
İstanbul - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube