Varis tedavisi mevsimi

Op. Dr. Aybanu Gökçen
Op. Dr. Aybanu Gökçen
31 Ekim 20161847 görüntülenme
Randevu Al
Varis tedavisi mevsimi
Varis tedavisi aslında her mevsim yapılabilir. Ancak bazı tedavilerden sonra varis çorabı giymek zorunlu olduğu ve ciltte laser ya da radyofrekans kullanıldığından güneşten kaçınmak gerektiği için yaz ayları tercih edilmeyebilir.

"Yazın varis tedavisi olur mu?" konusu aslında çok eski zamanlardan beri tartışılan bu konudur. Genel olarak yaz aylarında varis tedavisi yapılmaz, varis ameliyatları olmaz gibi bir inanış var. Oysa varis şikâyetlerinin en fazla arttığı, hastanın en çok muzdarip olduğu, ağrısının, ödeminin, bacaklardaki şişliğinin, gece kramplarının en fazla olduğu zaman da yaz aylarıdır.

Varis tedavisi her mevsimde yapılır.

Yaz aylarında da hemen hemen tüm tedaviler ve ameliyatlar yapılabilir.

Asıl sorun işlemlerin yapılması değil, işlem sonrası varis çorabı giyme zorluğudur.

Ameliyat Zamanı

Eğer hastanın ameliyata ihtiyacı varsa her mevsim olabilir. Ameliyata ihtiyacı olan hasta zaten varis çorabı giymesi gereken bir hastadır. O nedenle ameliyatını olup, kısa süreli (en fazla 3 hafta) varis çorabı giyip tüm şikâyetlerinden ve bütün yaz ayı boyunca varis çorabı giyme zorunluluğundan kurtulabilir.

Skleroterapi Zamanı

Skleroterapi ile daha ince damar tedavi ihtiyacı varsa o zaman işlem soğuk mevsimlere doğru ertelenebilir. Skleroterapi ile yapılan tedaviler genellikle kozmetik amaçlıdır bu nedenle yaz aylarında şikâyetleri çok artmaz. Bu hastalar genellikle görsel olarak yaza hazır girmek isterler. Skleroterapi de seanslar halinde uygulandığından, her seans sonrası çorap süresi damar büyüklüğüne göre değişebildiğinden, varis çorabı toplam süresi daha fazla olabilir. İşleme bağlı cilt altı kanama veya lekelenmelerin de geçme süresi düşünüldüğünde aslında;

Tedaviye sonbaharda başlamak, yaza hazır olabilmek için en iyi seçenektir.

Kılcal Varis Tedavisi Zamanı

Kılcal varis tedavileri de genelde kozmetik problemlerdir. Bu nedenle varisin şikâyetlerini çok hissettirmezler. Ancak görsel sorun vardır ve yaz aylarında hazır olunmak istenir.

Kılcal varis tedavilerinde cilde uygun lazer ya da radyofrekans kullanılır. Bu tedavilerden sonra varis çorabı ihtiyacı yoktur. Ancak, bu tedaviler ciltte az ya da çok bir miktar iz bırakır ve bu iz bir iyileşme süreci gerektirir. Ve genellikle bu dönemde biz hastanın güneşe çıkmasını istemeyiz. İyileşme sürecinde güneş lekelenmeleri arttırabilir ve kalıcı olmasına sebep olabilir. Bu nedenle de yine, kabuklanma, renk değişikliği ve iyileşme sürecinin tamamen geçtiği süre göz önüne alındığında

Tedaviye sonbaharda başlamak, yaza hazır olabilmek için en iyi seçenektir.

Etiketler

Varis tedavisi neden tekrar ederVaris tedavisi nasıldırVaris tedavisi nasıl yapılırVaris tedavisi yöntemleriVaris tedavisinde hangi yöntemler varVaris tedavisi kesin çözüm müdür

Yazar Hakkında

Op. Dr. Aybanu Gökçen

Op. Dr. Aybanu Gökçen

Op. Dr. Aybanu GÖKÇEN,1970 yılında Şereflikoçhisar’da doğmuştur. Lise öğrenimini 1986 yılında İstanbul Şehremini Lisesi'nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1992 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Siyami Ersek Hastanesi’nde yapmış ve 1998 yılında Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır