Doktorsitesi.com

Vajinal Akıntı

Op. Dr. Erkan Akan
Op. Dr. Erkan Akan
12 Ekim 20151934 görüntülenme
Randevu Al
Vajinal Akıntı

Ergenlik döneminin başlamasıyla birlikte kadınlarda hiçbir neden olmaksızın akıntı görülebilir. Sosyal yaşamda rahat olamamaya neden olan bu durum fizyolojik bir olaydır. 

Mukoza dokusunun korumaması ve işlevini yitirmemesi için vücudumuzun belli bölgeleri salgı üretebilir. Örneğin tükürük, sümük, gözyaşı gibi... Fizyolojik akıntı olarak tanımladığımız vajinal akıntı da vücut için gerekli olan zararsız bir salgıdır. Rengi şeffaf, beyaz ya da açık sarıdır. Herhangi bir ağrı, kanama ve idrar sırasında yanma yapmaz. Kokusuzdur ancak gün içinde ter ile karışıp kokuya neden olabilir. Rahim ağzındaki salgılarla beraber devamlı vajina dokusundaki artıkların atılmasını sağlayan bu akınının miktarı kişiden kişiye değişebilir. Bunun nedeni de rahim ağzındaki salgı hücrelerinin miktarı, kadınlık hormonu miktarı ve rahim içinde malzeme kullanımıyla alakalıdır. Akıntı bazen o kadar çok olur ki ped kullanma gereği duyulabilir.

Fizyolojik akıntı adet döneminin her gününde de olabilir yalnızca belli günlerde de ortaya çıkabilir. Yumurtlama döneminde rahim ağzından yumurta akı kıvamında, lastik gibi uzayabilen berrak bir sıvı salgılanır. Bu sıvı genellikle hissedilir ve akıntı olarak nitelendirilir.

Söylediğimiz gibi fizyolojik akıntının olması çok normal ve gereklidir. Akıntının özellikleri de yukarıda belirttiğimiz gibidir. Ancak bu özelliklerde değişiklik varsa bu vajinit olabilir. 

Etiketler

AkıntıGenital akıntıAkıntı gelmesiVajinal akıntıVajinitAkıntı zararlı mıdır

Yazar Hakkında

Op. Dr. Erkan Akan

Op. Dr. Erkan Akan

Op. Dr. Erkan AKAN, lisans öncesi eğitimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1996 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başladığı ihtisas eğitimini, 2008 yılında "Erken IVF gebeliklerinde Aktivin A düzeyleri ile gebelik sonuçları arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi" adlı tezi ile tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır