Tüp bebek tedavisi öncesi çiftler neler yapmalı

Tüp bebek tedavisi öncesi çiftler neler yapmalı

   Tüp bebek tedavisinin sağlıklı bir şekilde ileryebilmesi  için tedaviye başlamadan en az 3-4  ay öncesinden akdeniz  tipi diyet içeren beslenme  şeklinin  uygulanması daha kaliteli  sperm ve yumurta gelişmesini sağlayabilir.

 Bunun için fast food tarzı hazır besinlerden uzak durmak, şekerli ve doymuş yağlar içeren besinlerden kaçınmak, direkt ateşe maruz kalmış ( kebap, döner vb ) yiyecekleri azaltmak, bunun yanında antioxidan; hücre yenileme özellği olan kırmızı renkli sebze ve meyvelerden zengin beslenmek, sperm ve yumurta kalitesinin iyileşmesini  ve tedaviden olumlu sonuç alma  şansımızı arttırabilir.

  Stresden uzak durmak ve strese yol açan nedenlerin ortadan kaldırılması anne adaylarının daha sağlıklı bir tedavi süreci geçirmesini sağlayacaktır.

 Sigara kullanımının terkedilmesi  tüp bebek tedavisinden sonuç  alma şansını belirgin olarak arttırabilir. Sigara kullanımı kendiliğiinden gebe kalma şansını %60  oranında azaltmaktadır. Sigara kullanımı tüp bebek tedavisinde de başarı şansını %30  oranında azaltmaktadır. Bunun nedeni  ise sperm  ve yumurtanın kalitesini  bozması ve  kromozomlarında kırıklar oluşturmasıdır. Bu yüzden tedaviden en az 3- 4 ay öncesinden sigara  kullanılmasının terkedilmesi çok önemlidir. 

  Spor ve egzersiz  yapılması ve hareketli bir yaşam tarzının benimsenmesi  üreme organlarına giden kan akımını arttırarak  sperm ve yumurta gelişimini destekleyebilir.

Bu makale 20 Mayıs 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hasan Tahsin Sanisoğlu

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Tıp Eğitimini tamamlayan Op. Dr. Hasan Tahsin Sanisoğlu Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Uzmanlığını tamamlamıştır.Tüp bebek, İnfertilite, Kısırlık, Üreme Sağlığı, Endoskopik Cerrahi, Laparaskopik Cerrahi, Histereskopik Cerrahi ve Kadın Doğum doğrudan Uzmanlık alanlarıdır.

Başlıca İnfertilite ile ilgili Kongre ve Sertifikaları bulunan Op. Dr. Hasan Tahsin Sanisoğlu Medical Park Trabzon Karadeniz Hastanesi'nde çalışmalarını sürdürmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
youtube
Etiketler
Tüp bebek hakkında
Op. Dr. Hasan Tahsin Sanisoğlu
Op. Dr. Hasan Tahsin Sanisoğlu
Trabzon - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube