Doktorsitesi.com

Tüp bebek tedavisi öncesi çiftler neler yapmalı

Op. Dr. Hasan Tahsin Sanisoğlu
Op. Dr. Hasan Tahsin Sanisoğlu
19 Mayıs 2019148 görüntülenme
Randevu Al
Tüp bebek tedavisi öncesi çiftler neler yapmalı

   Tüp bebek tedavisinin sağlıklı bir şekilde ileryebilmesi  için tedaviye başlamadan en az 3-4  ay öncesinden akdeniz  tipi diyet içeren beslenme  şeklinin  uygulanması daha kaliteli  sperm ve yumurta gelişmesini sağlayabilir.

 Bunun için fast food tarzı hazır besinlerden uzak durmak, şekerli ve doymuş yağlar içeren besinlerden kaçınmak, direkt ateşe maruz kalmış ( kebap, döner vb ) yiyecekleri azaltmak, bunun yanında antioxidan; hücre yenileme özellği olan kırmızı renkli sebze ve meyvelerden zengin beslenmek, sperm ve yumurta kalitesinin iyileşmesini  ve tedaviden olumlu sonuç alma  şansımızı arttırabilir.

  Stresden uzak durmak ve strese yol açan nedenlerin ortadan kaldırılması anne adaylarının daha sağlıklı bir tedavi süreci geçirmesini sağlayacaktır.

 Sigara kullanımının terkedilmesi  tüp bebek tedavisinden sonuç  alma şansını belirgin olarak arttırabilir. Sigara kullanımı kendiliğiinden gebe kalma şansını %60  oranında azaltmaktadır. Sigara kullanımı tüp bebek tedavisinde de başarı şansını %30  oranında azaltmaktadır. Bunun nedeni  ise sperm  ve yumurtanın kalitesini  bozması ve  kromozomlarında kırıklar oluşturmasıdır. Bu yüzden tedaviden en az 3- 4 ay öncesinden sigara  kullanılmasının terkedilmesi çok önemlidir. 

  Spor ve egzersiz  yapılması ve hareketli bir yaşam tarzının benimsenmesi  üreme organlarına giden kan akımını arttırarak  sperm ve yumurta gelişimini destekleyebilir.

Etiketler

Tüp bebek hakkındaTüp bebek tedavisitüp bebek tedavi öncesi

Yazar Hakkında

Op. Dr. Hasan Tahsin Sanisoğlu

Op. Dr. Hasan Tahsin Sanisoğlu

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Tıp Eğitimini tamamlayan Op. Dr. Hasan Tahsin Sanisoğlu Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Uzmanlığını tamamlamıştır.Tüp bebek, İnfertilite, Kısırlık, Üreme Sağlığı, Endoskopik Cerrahi, Laparaskopik Cerrahi, Histereskopik Cerrahi ve Kadın Doğum doğrudan Uzmanlık alanlarıdır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.