Tıbbi Ozon Tedavisi Nedir?

Uzm. Dr. Selçuk Eskiçubuk
Uzm. Dr. Selçuk Eskiçubuk
4 Ekim 201111806 görüntülenme
Randevu Al
Tıbbi Ozon Tedavisi Nedir?
Hepimizin bildiği gibi atmosferin üst tabakalarında bulunan OZON gazı, canlı varlıkları güneşin öldürücü morötesi(UV) ışınlarından koruyan bir kalkandır.3 atomlu ve  aktif oksijen adı da verilen bir gazdır. Günümüzde  içme sularının, yüzme havuzlarının, atık suların mikroplarının öldürülmesinde  kullanıldığı gibi gıda sanayinde de koku giderici ve mikrop öldürücü(Bakteri,virüs ve mantarları) özelliklerinden yararlanılmaktadır. Yüksek oksidasyon aktivitesiyle organik ve inorganik moleküllerle reaksiyona girer, onları oksitler, mikropları öldürür.

Güneşten gelen mor ötesi ışınları en çok saat 10-16 arasında yoğundur.
 
Günümüzde ''tıbbi ozon''  kullanılarak  hastalıkların tedavisinde alternatif bir yöntem olarak da ozon  tıp dünyasına girmiş bulunmaktadır. Tıbbi ozon %5 ozon ve %95 oksijen karışımından oluşmaktadır. Ozon gazı medikal ozon jeneratörlerinde saf oksijenden üretilir.

UYGULANDIĞI HASTALIKLAR

Deri ülseri ve açık yaralar, Hareketsizliğe bağlı ülserler, Bürger gibi dolaşım bozuklukları,şeker hastalarının ayak ve bacaklarında açılan tüm yaralar ve ülserler ,bacaktaki varis ülserlerinde
           
Ağrıların Giderilmesi, Kronik Yorgunluğun tedavisi, Bağışıklığın güçlendirilmesi ve vücut direncin artırılmasında
           
Hepatitlere bağlı kronik karaciğer hastalarında, astımlılarda,
Kas hastalıkları, Nevralji, travmalar, deri hastalıklarında (Enfeksiyon, mantar, egzama, zona gibi) yaşlılığı önleme, sporcularda performans arttırma, ameliyat sonrası halsizlik durumlarında, gözde sarı nokta hastalığı, uykusuzluk ve stresin tetiklediği migren ataklarının önlenmesinde
 
UYGULANMA BİÇİMLERİ
 
Ozon terapi, bir oksijen tüpü ve buna bağlı ozon cihazı vasıtasıyla uygulanır
 
1-TORBALAMA : Bu yöntemde hastadan kan alımı olmadığından  tedavi esnasında hasta acı ve ağrı duymaz.  El ve ayaklar özel bir torba içine sokularak nemlendirilir ve cildin ozonu emmesi sağlanır.Ülkemizde hastalar tarafından en çok tercih edilen yoldur. El-Ayaklardaki açık yaralar, dolaşım bozuklukları,şeker hastalığına bağlı yaralarda  tercih edilir.Haftada 2-3 defa 30 dakika uygulanır.

2-ADELEDEN KAN VERME:Damardan 5-10 ml kan alınır, ozon gazı ile karıştırılır ve kalçadan veya koldan iğne yapılarak tekrar vücuda verilir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Alerjik hastalıklarda, Virüs hastalıklarında ve mikrobik sarılığa bağlı karaciğer hastalıklarında bu yöntem tercih edilir.

3-DAMARDAN DAMARA KAN VERME: Damardan 50-100 ml kan alınarak özel şişelerde ozon ile karıştırılır, tekrar damardan yavaşça geri  verilir . Kanserli hastalar, sporcularda performans artırma gibi  durumlarda uygulanır.
 
4-MAKATTAN OZON GAZI VERMEK: Ülseratif kolit, Crohn hastalığı gibi iltihabi barsak hastalıkları adı verilen bir hastalık grubunda uygulanmaktadır. Hasta kendi kendine uygular, tek kullanımlık tüp ve torbalar kullanıldığı için hijyeniktir. 50-300 ml kadar ozon gazı verilir. Gaz bağırsaklardan hemen emilip kana geçer. 3-5 dakika içinde işlem bitmiş olur.

5-EKLEM İÇİNE OZON GAZI VERMEK: Ağrılı iltihabi eklem romatizması olan Artrit ve tekrarlayan artroz gibi hastalıklarda uzman doktorlar tarafından çok yavaş olarak eklem içine ozon gazı verilir.

Etiketler

Ozon gazıKronik yorgunluğun tedavisiBağışıklığın güçlendirilmesiAğrıların giderilmesi

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Selçuk Eskiçubuk

Uzm. Dr. Selçuk Eskiçubuk

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır