Doktorsitesi.com

Tenisçi Dirseği Nedir? Kimlerde Görülür ?

Doç. Dr. Ersin Nuzumlalı
Doç. Dr. Ersin Nuzumlalı
21 Kasım 2017159 görüntülenme
Randevu Al
Tenisçi Dirseği Nedir? Kimlerde Görülür ?

Tenisçi Dirseği dirsek ve önkolun dış kısmında ağrı ve kavrama kuvvetinde azalma ile ortaya çıkan hastalıktır. Tenis oynayanlarda ilk kez tespit edildiği için bu adı almıştır.

Tenisçi Dirseği Kimlerde Görülür?

Elin özellikle güçlü kavrama ve döndürme hareketlerini sık yapanlarda görülür.

Tenisçi Dirseği Neden Olur?

El ve el bileğine kaldırma ve dışa döndürme hareketleri yaptıran kaslar dirsek dış taraftaki kemik çıkıntıya (lateral epikondil) yapışırlar. Bu kasların sıklıkla ve zorlu kullanılmaları sonucunda kemiğe yapıştıkları yerde küçük yırtıklar oluşur. Zamanla bu yırtık bölgesinde iltihabi olmayan bir enfeksiyon (inflamasyon) gelişir. Bu adalenin her kullanımı dirsekte ve adale boyunca ağrıya neden olur. Bazen tek bir güçlü zorlama ile de yırtık ve takiben tenisci dirseği gelişebilir.

Tenisçi Dirseği Bulguları Nelerdir?

Dirsek dış yüzünde ve önkol dış kısmında ağrı mevcuttur. Dirsek dış kısmındaki kemik çıkıntı basma ile çok ağrılıdır. Güçlü kavrama ağrı oluşturur.

Tenisçi Dirseği Tanısı Nasıl Konulur?

Hastanın öyküsü ve muayene bulguları tanı koymaya yeterlidir.

Tenisçi Dirseği Nasıl Tedavi Edilir?

Tenisçi Dirseği hasta bilgilendirilerek hastalığa neden olan hareketlere engel olunur. Dirsek dış kısmındaki ağrılı bölgeye yapılan kortizon enjeksiyonu çok yaralıdır. Birlikte hastaya tenisci dirseği bandajı önerilir. İnatçı olgularda cerrahi gerekebilir.

Etiketler

Tenisçi dirseği nasıl tedavi edilirTenisçi dirseğiTenisçi dirseği tanısıTenisçi dirseği bulguları

Yazar Hakkında

Doç. Dr. Ersin Nuzumlalı

Doç. Dr. Ersin Nuzumlalı

Doç. Dr. Ersin NUZUMLALI, 1957 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1981 - 1985 Yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı'nda yapmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır