Doktorsitesi.com

Tekrarlayan İmplantasyon Başarısızlığı

Op. Dr. Suat Hazer
Op. Dr. Suat Hazer
3 Haziran 2016123 görüntülenme
Randevu Al
Tekrarlayan İmplantasyon Başarısızlığı

İleri laboratuar teknikler, artmış embryoloji tecrübelerimiz, ideal COH protokollerine rağmen tekrarlayan implantasyon başarısızlığı (RİF) ART hastalarının önemli bir çoğunluğunda oluşmakta ve klinisyenleri zor durumda bırakmaktadır.

Tekrarlayan IVF başarısızlığı; morfolojik olarak iyi embriyoların normal uterusa transferi sonucunda başarılı bir implantasyon ve gebelik sağlayamama durumudur. Maternal yaş, zayıf endometrial reseptivite, sub-optimal embriyo transfer tekniği, genetik faktörler ve pıhtılaşma bozuklukları nedenler arasında sayılabilir.

Kötü endometrial reseptivite, uterin kavite faktörü, endometrial kalınlık, immunolojik faktörler, KOH protokolü ve endometriozis ile yakın ilişkilidir.

Endometriozis infertilitede en sık rastlanan klinik tanılardan biridir. Olması durumunda, -Oosit/embriyo kalitesini bozarak, peritoneal ortam ve endometriumu etkileyerek ART sonuçlarını etkileyebilmektedir. Bu açıdan RİF durumunda laparoskopi uygulamalarının etkinliği araştırmalıdır.

Histeroskopi, tekrarlayan IVF başarısızlıklarında yapılması gereken uygulamaların başında gelmektedir.

5.gün blast embriyo transferi anomalili embriyonun ayrıştırılmasında etkili yöntemdir. Ebeveynlerin kromozomal analizler ve trombofili paneli yapılması gereken laboratuvar tetkiklerindendir.

Etiketler

Tüp bebek hakkında bilinmesi gerekenlerTüp bebek -kısırlık -infertilite tanı ve tedavisiTekrarlayan implantasyon başarısızlığı nedir?İmplantasyon başarısızlığı nedirİmplantasyon nedir?

Yazar Hakkında

Op. Dr. Suat Hazer

Op. Dr. Suat Hazer

Op. Dr. Suat HAZER, lisans öncesi öğrenimlerini İstanbul ve Ankara'da bitirdikten sonra 1985 yılında Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1992-1994 yılları arasında Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığında uçuş tabibi olarak görev yapmıştır. İhtisasını ise 1994-1998 yılları arasında yine Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nde yapmış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır