Skolyoz tedavisinde yeni gelişmeler

Prof. Dr. Akın Uğraş
Prof. Dr. Akın Uğraş
15 Haziran 2016487 görüntülenme
Randevu Al
Skolyoz tedavisinde yeni gelişmeler

Özellikle kız çocuklarını etkileyen, omurganın nedeni bilinmeyen eğriliği yani skolyoz artık kabus olmaktan çıkıyor. Yeni gelişmeler özellikle erken başlangıçlı skolyozda çocuklara umut ışığı oluyor.

Erken başlangıçlı skolyoz, 8 yaşından önce görülen ve çocukların akciğer gelişimi tamamlanmadığından kalıcı hasara yol açabilen bir hastalıktır. Tedavi edilmediği takdirde ileri yaşlarda solunum problemi oluşturabilir. Bu tip skolyozlarda çocuklara yeni geliştirilen mıknatıslı cihazlar uygulanmakta, daha az ameliyatla eğrilik düzeltilmesi mümkün olmaktadır.

Skolyoz cerrahisi gibi felç olma ihtimali olan ameliyatlarda özel cihazlarla bu risk en aza indirgenmeye çalışılıyor. Ameliyat sırasında sinir hasarı olup olmadığı anlaşılabiliyor. Yeni geliştirilen O kollu ameliyat içi röntgen cihazı, ameliyat sırasında omurgaya yerleştirlen implantların hayati yapılara uzaklığını göstermekte, ameliyatların daha güvenli gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.

Sonuç olarak skolyoz cerrahisi gibi genç kızlara yada çocuklara yapılan büyük ameliyatlar daha güvenli hale gelmektedir. Teknoloji cerrahın elini güçlendirmekte, eğrilikleri daha iyi düzeltme imkanı vermektedir.

Etiketler

Skolyoz tedavisiSkolyoz hastalığıSkolyoz tedavisi nasil yapilirSkolyoz nedirSkolyoz degerlendirmesi ve tedavisiSkolyoz ağrıları ve fizik tedavi

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Akın Uğraş

Prof. Dr. Akın Uğraş

Doç. Dr. Akın UĞRAŞ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul’da yapmıştır. Omurga Cerrahisi üst ihtisasını İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Florance Nightingale İstanbul Omurga Merkezi'nde yapmış ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır