Doktorsitesi.com

Sinüzit ve Tedavisi

Op. Dr. Önder Akdeniz
Op. Dr. Önder Akdeniz
13 Nisan 2016233 görüntülenme
Randevu Al
Sinüzit ve Tedavisi

Fonksiyonel Endoskopik Sinüs Cerrahisi

Kafatasımızın içinde gözlerimizin üzerinde, her iki gözümüzün iç yan taraflarında, gözlerimizin altında yanak içlerinde ve göz arkasında beyin içinde çok sayıda mağara gibi içi hava dolu olması gereken , sinüs adı verilen boşluklar vardır.Bu mağaraların içini epitelyum tabakası dediğimiz bir mukoza tabakası ile kaplıdır.Bu boşlukların tümü günde belli bir miktar salgı üretip bu boşlukların içinin yıkanıp temiz kalmasını sağlarlar.

Geçirdiğimiz her üst solunum yolu enfeksiyonunda ( Grip – Nezle ) bu sinüsleri döşeyen mukoza da iltihaplanıp bir miktar salgı yapar. Normal sağlıklı bir sinüs sisteminde tüm sinüsler akıntılarını kanalcıkları ile daha geniş bir kanala ve oradan da bir noktadan burun boşluğuna akar. Bu sistemi bir üzüm salkımına benzetebiliriz. Üzüm taneciklerinin küçük bağlantılarla ana bir dala bağlanıp bir noktadan asma ağacına birleşmesi gibi , sinüsler de küçük kanalcıklarla birbirlerine bağlanıp, bir noktadan burun boşluğuna akarlar.Tüm bu sinüslerin burun boşluğuna aktığı noktaya Osteomeatal kompleks adını veririz.Klinikte bu bölgenin kapalı olması, yani sinüslerimizin burun boşluğuna boşalamadığı duruma da Kronik sinüzit adı veririz. 
Kronik sinüzit cerrahi olarak tedavi edilirken, akut sinüzitler medikal tedaviler ile iyileştirilebilir.

Etiketler

Fonksiyonel endoskopik sinüs cerrahisiFonksiyonel endoskopik sinüs cerrahisi (fesc) amacı

Yazar Hakkında

Op. Dr. Önder Akdeniz

Op. Dr. Önder Akdeniz

Op. Dr. Önder AKDENİZ, 1972 yılında Konya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Ankara’da bitirmiştir. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1996-2000 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı'nda yapmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır