Sinus lifting

Sinus lifting
Üst çene kemiğinin sağ ve sol bölümlerinin içersinde “sinüs” adı verilen boşluklar bulunur. Bu boşluklar özellikle diş kayıplarından sonra hava basıncı etkisi ile hacmen genişleyebilirler. Bu da sinüs altında kalan dişsiz bölgelere implant yapılmasını engelleyebilir. Bu zorluğu aşmak için sinüs lifting, sinüs lift, sinüs grafting adı verilen, sinüslerin hacmini azaltıp, kemik hacmini artırmaya yönelik özel bir cerrahi müdahale uygulanmalıdır.
Sinüs lift işlemi implant cerrahisinden önce gerekli durumlarda çene cerrahları tarafından sıklıkla yapılan bir operasyondur. Bu tip vakalarda klinisyenin bilgi ve deneyimleri başarıda büyük rol oynamaktadır.
Sinüs lifting operasyonları çoğunlukla  lokal anestezi altında uygulanmakla beraber sedayon ya da genel anestezi altında da uygulanabilir. Operasyonu takiben kemik oluşumu tamamlandıktan sonra rutin implant uygulamalarına geçilir. Bazı durumlarda sinüs tabanındaki kemik kalınlığı miktarına bağlı olarak sinüs lifting ve implant uygulaması aynı seansta da uygulanabilir.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. A. Selhan Kaya

Dr. Dt. A. Selhan KAYA, lise öğrenimini 2000 yılında Antalya Mahmut Celal Ünal Fen Lisesi’nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde başladığı lisans eğitimini 2005 yılında tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Hemen ardından yine İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı'nda başladığı Doktora eğitimini ise 2010 yılında ‘SLA ve SLActive titanyum implantların neonatal sıçan kalvaryal osteoblast hücreleri üzerine etkilerinin incelenmesi’ başlıklı tezi ile tamamlamış ve doktora derecesini almıştır. Vatani görevini 2010-2011 yılları arasında İzmir Ulaştırma ve Personel Okulu Revirinde Diş Tabip Teğmen olarak yerine getirmiş olan Dr. Dt. A. Selhan KAYA, mesleki çalışmalarına 2011 yılından beri kurucusu olduğu ASKlinik Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği' ...

Etiketler
Sinus lifting sebepleri
Dr. Dt. A. Selhan Kaya
Dr. Dt. A. Selhan Kaya
Antalya - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube