Silikon implant meme büyütme seçenekleri

Silikon implant meme büyütme seçenekleri

Birçok kadın için, kendine güvenli, canlı ve enerjik hissetmek, iyi görünmekle yakından ilişkilidir. Binlerce kadın, böyle bir güvene ve kişisel tatmine memelerini büyütmeyi seçerek ulaşmaktadır. 

Kadınların meme büyütmeyi seçmelerinin birçok sebebi vardır. Bunların bazıları :

Vücutlarına daha orantılı hale getirmek için memelerini büyütmek

Emzirme sebebiyle şekli bozulmuş olan memelerini şekillendirmek ve büyütmek 

Büyüklüğü veya şekli farlı olan memeleri dengelemek

Gerekçeleriniz son derece kişiseldir ve meme büyütme konusunda ki karalarınız, kişisel ihtiyaçlarınıza isteklerinize ve beklentilerinize dayanarak siz ve doktorunuz tarafından verilmelidir. 

Bugün, kendileri için meme büyütmenin doğru olduğuna karar veren kadınlar için birçok seçenek mevcuttur. Bu makale, meme büyütme ve elinizdeki tüm seçenekler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanıza yardımcı olmak için yazılmıştır. 

Meme Anatomisi 

Meme, yağ, glandüler ve fibroz dokulardan oluşmaktadır. İçinde kan damarları, süt kanalları, yağ, bezler, ve duygusal sinirler vardır. Memenin altında, kol hareketine yardımcı olan büyük bir kas olan pectoralis majör vardır.

İnsizyon ve Yerleştirme Seçenekleri 

İnsizyonlar

Meme büyütme, normalde üç yaygın insizyon bölgesinden biri kullanılarak gerçekleştirilir: meme ucunun çevresi (periareolar), meme altı kıvrımı (inframammary) veya kol altı (transaksiller).

Periareolar-Bu insizyon, meme altındaki deri kıvrımında gizlendiği için çok popülerdir. Ancak, meme başı çapı ile ilgili bir sınırlama mevcuttur.

Meme alt kıvrımı-Bu insizyon, meme altındaki deri kıvrımında gizlendiği için çok popülerdir.

Transaksiller-Bu insizyon daha az gizlidir, fakat göğüslerinde bir yara izi olmasını istemeyen kadınlar için iyi bir seçenek olabilir, ancak; cerrahi bölgeye uzaklığı nedeniyle revizyonlara ihtiyaç göstermesi nedeniyle günümüzde popülerliği azalmıştır.

Yerleştirme 

Memebüyütme prosedürü sırasında, implantlar ya göğüs kasının altına (submüsküler) veya kasın üzerine ve meme bezlerinin altına yerleştirilir(subglandüler).

Submüsküler Yerleştirme: İmplantlarınızın deri altından hissedilme olasılığını azaltabilir ve implantlarınızın etrafındaki yara dokusunun sertleşme olasılığını azaltmaya yardım edebilir. Aynı zamanda bir mamogram sırasında memelerinizin görüntülenmesini kolaylaştırır. Bu yerleştirme seçeneğinin olası dezavantajları, daha uzun bir ameliyat ve iyileşme süresi olabilir.

Subglandüler Yerleştirme: Büyütme ameliyatınızı daha kısa olmasını sağlar ve iyileşme süresini azaltır. Olası bir dezavantaj, implant kenarlarının deri altından daha görünür olması olabilir. İmplantlarınız meme altına yerleştirildiğinde bir mamogram sırasında görüntüleme de daha zor olabilir.

MEME İMPLANTI TİPLERİ 

İki temel meme implantı tipi vardır: 

içi jel dolu meme iplantları 

içi salin dolu meme implantları.

İçi Jel Dolu Meme İmplantları 

Tüm  jel implantlarda, yapışkan, emniyetli ve estetik olarak hoş görünen jeller kullanılmaktadır. Üç yapışkanlık derecesinde dolgu malzemesi mevcuttur:

Yapışkan 1, en yumuşak hissedilen jel

Yapışkan 2, orta sıkılıkta jel

Yapışkan 3, en sıkı jel

İçi Salin Dolu Meme İmplantları 

İçi salin dolu meme implantları, ameliyat sırasında insan vücudunun çoğunu oluşturan sıvıya benzer olan tuzlu su çözeltisi ile doludur. 

İmplant Şekilleri 

Elde etmeyi beklediğiniz meme şekline bağlı olarak doktorunuz ve siz yuvarlak ya da konturlu bir implant seçebilirsiniz. Konturlu implantların damlaya benzer şekli vardır ve hastalara daha doğal görünümlü memeler sağlayabilir. Meme  implantlarının değişik çıkıntı dereceleri vardır: düşük, orta, orta plus ve yüksek. Yüksek profilli implantlar, daha büyük bir çıkıntı isteyen ve göğüs duvarı dar olan kadınlar için mükemmel bir seçimdir.

İmplant Yüzeyleri 

Meme implantlarının yüzeyleri düz ya da pürtüklü olabilir. Düz yüzeyli implantların biraz daha yumuşak bir kabuğu vardır ve deriden hissedilme olasılıkları daha azdır. Ancak, geç dönemde kendine has problemlere neden olmaktadır. Günümüzde popüler olan pürtüklü yüzey implantlardır.

Ameliyatınız 

En iyi sonuçları elde etmek ve olabildiğince hızlı iyileşmenizi sağlamak için, cerrahınız size kişisel ihtiyaçlarınıza en uygun olacak cerrahi teknikleri anlatacaktır. İmplant seçimi ve insizyon seçiminden sonra ameliyat için gereken hazırlıklara başlanır.

Ameliyat genel anestezi altında yapılır ve  genellikle bir ila iki saat sürer. Doktorunuzla belirlediğiniz insizyon alanından yapılan insizyon  ile ve meme implantının içine yerleştirileceği bir cep oluşturulur. İmplant uygun pozisyona yerleştirildiğinde, insizyon dikilerek kapatılır. Gerekirse bir adet dren yerleştirilir. 

İyileşmeniz:

Her kadının iyileşme süreci farklıdır. Genelde meme büyütme ameliyatından sonraki birkaç gün muhtemelen biraz ağrınız olacaktır. Prosedürden sonraki ilk 24 ila 72 saat, kendinizi en rahatsız hissedeceğiniz dönem olacaktır. Memeleriniz şişmiş ve çok hassas olacaktır. Her kadının iyileşmesi farklı olsa da, yaklaşık 1 hafta sonra hafif aktiviteleri yapabilir duruma gelirsiniz. 

İyileşmenizin önemli bir bölümünde, ameliyat sonrası sütyeni ve özel sıkıştırıcı bir bant kullanılması gerekmektedir. Bunlar iyileşirken size ekstra destek sağlamak üzere tasarlanmıştır. Doktorunuz da, iyileşme döneminde size özel önerilerde bulunabilir. Eğer meme implant ameliyatınızdan sonra herhangi bir sorun çıkarsa, hemen doktorunuzla temas kurmalısınız.

Bu makale 15 Nisan 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Teoman Eskitaşcıoğlu

Prof. Dr. Teoman Eskitaşçıoğlu, 1972 yılında Van'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1989 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1996 - 2002 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Mezuniyetinin ardından Aynı yıl Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmalarına devam etmiştir. 2003 yılında EÜTF Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalında Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başlamış, 2005 yılında Öğretim Üyesi (Yard. Doç. Dr.) kadrosuna atanmış 2010 yılından itibaren de yine aynı kurumda Doç.Dr. kadrosu ile Öğretim Üyeliğine devam etmekte olan Prof. Dr. Teoman Eskitaşçıoğlu, me ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Silikon protez
Prof. Dr. Teoman Eskitaşcıoğlu
Prof. Dr. Teoman Eskitaşcıoğlu
Kayseri - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube