Serebral Palsi Nedir? Tedavisinde neler yapılabilir?

Uzm. Dr. Necdet Çatalbaş
Uzm. Dr. Necdet Çatalbaş
5 Temmuz 2019109 görüntülenme
Randevu Al
Serebral Palsi Nedir? Tedavisinde neler yapılabilir?

Serebral Palsi (Çocuk Beyin Felci) Nedir ?

Serebral palsi bebek ve çocuk beyninde oluşan bir hasra bağlı kalıcı duruş, hareket ve denge bozukluğudur. beyindeki hasar ilerleyici değildir ancak çocuğun denge kurma ve hareketlerindeki güçlük zamanla artabilir.

Serebral Palsi’de Hangi Sorunlar Görülebilir?

Hareket güçlüğü, spastisite (kaslarda aşırı gerginlik), kas güçsüzlükleri, denge bozuklukları, istemsiz hareketler, zeka, dikkat ve algı bozuklukları, görme ve işitme sorunları, konuşma güçlüğü, beslenme bozukluğu, büyüme geriliği, salya akıtma, diş çürükleri görülebilir.

Serebral Palsi Tedavisinde Neler Yapılabilir?

Tedavinin asıl unsurunu fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları oluşturur, iş ve uğraşı terapisi, medikal cihazlama, gerektiğinde medikal ve cerrahi tedavi yapılabilir. Eklem hareket açıklığı egzersizleri, germe egzersizleri, postür ve denge egzersizleri, ayakta dik durma ve yürüme egzersizleri, uzay terapi , duyu bütünleme terapileri vbg. pekçok uygulama ve egzersiz tedavilerinin bir arada uygulandığı , aile katılımının şart olduğu ,uzun süreli ve sabır gerektiren bir tedavi süreci vardır.

Etiketler

Serebral palside yürümeSerebral palsi belirtileriSerebral palsi tipleriSerebral palsySerebral palsy nedirSerebral palsy risk faktörleriSerebral palsy erken dönem belirtileriSerebral palsy sınıflamaSerebral palsy tanısıSerebral palsy muayenesiSerebral palsy rehabilitasyonuSerebral palsy vojta yöntemiRehabiliyasyonRehabiltasyon merkeziSerebral palsinSerebral palsiliSerebral palsi tedavisiSerebral palsi iyileşme süreciSerebral palziSerebral palsi hastalığıSerebral palsi hastalığı tedavisiSerebral palsi medikal tedavisiSerebral palsi hastalığı alternatif çözümlerSerebral palsi kullanılan ilaçlarSerebral palsi hakkındaSerebral palsi tedavi yöntemleriRehabilitasyonuRehabilitasyonda kullanılan yöntemler nelerdir?Rehabilitasyonun amacı nedir?Serebral palsili çocukta gelişimi sağlayabilmek içinSerebral palsi (sp)Serebral palsi (sp) nedirSerebral palsi (sp) neden olurSerebral palsi (sp) belirtileriSerebral palsi (sp) tanısırehabilitasyon

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Necdet Çatalbaş

Uzm. Dr. Necdet Çatalbaş

Uzm. Dr. Necdet Çatalbaş, 1976 yılında Sakarya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde  başladığı tıp eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2009 - 2013 yılları arasında Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı olmuştur.

Mecburi hizmetini Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlamış olan Uzm. Dr. Necdet Çatalbaş, 2015 - 2019 yılları arasında Nobel Tıp Merkezi'nde hasta kabulü yapmıştır.

Uzm. Dr. Necdet Çatalbaş, mesleki çalışmalarına şu an Karabük Özel Medikar Hastanesi'nde devam etmektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır