Şehir dışından gelen hastalar kaç gün hastanede ya da istanbul’da kalmaları gerekiyor?

Şehir dışından gelen hastalar kaç gün hastanede ya da istanbul’da kalmaları gerekiyor?

Burun ameliyatı yaptırmak için sadece İstanbul içerisinde değil, İstanbul’un dışından gelenlerde de oldukça geniş bir hasta kesimi bulunmaktadır. Bu nedenle ameliyat için ne zaman gelmeleri gerektiği ve şehirde ne kadar kalmalarının uygun olacağı gibi bilgiler, hasta ve yakınları için önemlidir. Şehir dışından gelen hastaların kaç gün hastanede ve kaç gün İstanbul içerisinde konaklaması gerektiği doğru şekilde planlanmalıdır. Hastalar ameliyat öncesinde ve sonrasında yapacakları ile doktorlarına sıklıkla ihtiyaç duyacaktır. Bu nedenle belirli bir süre ameliyatı geçirecekleri şehirde olmaları beklenir.

Burun ameliyatı olacak olan hastaların ve gelecek olan yakınlarının operasyondan en az bir gün önceden gelmiş olmaları ve muayenelerinin yerine getirilerek operasyon öncesinde yeni burun şeklinin oluşturulması ve tasarım sürecinin tamamlanması tercih edilmektedir. Direkt ameliyat günü gelmek hiçbir hastaya önerilmez. Hazırlık aşamasının aksamasına neden olabilir. Hastalara ameliyat oldukları günün gecesi hastane içerisinde konaklamaları tavsiye edilir, diğer günler için ise; ev ya da otelde konaklayabilirler. Konaklama tarihlerinin önceden belirlenmesi ve bu anlamda otel rezervasyonu gibi işlemlerin de erken zamanda halledilmesi en iyisidir.

Ameliyattan sonra şehirde ne kadar kalınması gerektiği de oldukça önemli. İlk gecenin hastanede geçirilmesi, hastaların emniyeti ve sağlığı açısından gereklidir. Bu gün sağlıklı bir şekilde atlatıldığı takdirde, burun ameliyatı sonrasında  yaklaşık 6-7 gün takip gerekliliği olacağından dolayı en güvenli şekilde 7 gün İstanbul içerisinde kalmaları gerekecektir. Ameliyattan sonra yapılacak her kontrol ve takip işlemleri, hastanın kendi yaşamına dönmesinde etki edecektir. Bu nedenle ameliyattan sonra hemen şehrine dönmeyi teklif eden hastalar, olası bir beklenmeyen olumsuzluk karşısında yeniden İstanbul’a dönmek zorunda kalabilir ve bu durum da hastaya oldukça zor anlar yaşatabilir. İlk hafta içerisinde seyahat etmek de çok önerilmeyen bir durumdur. Burun sabit bir şekilde koruma altında olmalıdır. Burun ameliyatından sonra 1 hafta İstanbul’da kalan hasta ve yakınları, ameliyatla ilgili istedikleri her konu için doktorlarından destek alabileceklerdir. Aşırı kanama, akıntı, kullanılan ilaçların meydana getirdiği etkiler gibi en nadir durumlarda bile müdahale sağlanabilecektir.

Tamponların bakımı, sargıların yenilenmesi, beklenmeyen sağlık durumlarının ortaya çıkması ve bunun gibi birçok etken özellikle ilk hafta içerisinde kendisini belli eder. Bu nedenle şehir dışından gelen hastalar toplamda 1 hafta İstanbul içerisinde kalarak, doktorlarına yakın olmalı ve bu süreci en iyi şekilde atlatmayı sağlamalıdır. Kontrol ve takip sürecinin her burun ameliyatı için geçerli olduğunu da belirtmek gerekiyor. Operasyonun ne derecede büyük olduğu değil, burun yapısının mevcut durumu göz önünde bulundurulmalıdır. Böylelikle küçük ya da büyük operasyon demeden her ameliyatın korumaya alınması sağlanacaktır.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz

Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan OĞUZ, 1983 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2013 yılında Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. 2013-2015 yılları arasında mecburi hizmetini gerçekleştirdikten sonra hastalarına daha iyi hizmet verebilmek için devletteki görevinden istifa ederek özel sektörde görevine devam etmiş olan Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan OĞUZ, ihtisası boyunca özellikle estetik burun cerrahisi, horlama ve uyku apnesi tedavisi, çocuk kulak burun boğaz hastalıkları ve boyun cerrahisi konularında kendini geliştirme fırsatı bulmuştur. Ayrıca, uzmanlık eğitimi sonrasında Güneydoğu Anadolu bölgesindeki mecburi hizmeti esnasında ...

Etiketler
Burun estetik
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube