Şarjlı diş fırçalarının doğru kullanımı nasıl olmalıdır?

Dt. Murat Zogun
Dt. Murat Zogun
7 Mart 2017396 görüntülenme
Randevu Al
Şarjlı diş fırçalarının doğru kullanımı nasıl olmalıdır?

Şarjlı diş fırçaları günümüz diş hekimliğinde oldukça sık kullandığımız, hastalara tavsiye ettiğimiz ürünlerin başında gelmektedir. Kullanım kolaylığı hastaların memnuniyetini arttırmaktadır.

Şarjlı diş fırçaları, adı gereği şarj edilerek kullanılır. Belli bir süre ana gövdesi şarj edildikten sonra üzerindeki düğmesi ile hareket ettirilir. Değişik, farklı amaçlar için hazırlanmış ilave başlıkları vardır. Titreşimle dönerek hareket eden bir yapıya sahiptir. Ucundaki kılların belli bir kullanım süresi vardır. Manuel fırçalarda da olduğu gibi 3 ayda bir fırça başlıklarının yenilenmesi gerekmektedir. Aksi halde amacına uygun olarak hareket edemeyecektir.

Şarjlı diş fırçaları kullanımı kolay bir üründür. Üzerine çok az miktarda diş macunu koyup, fırçayı çalıştırmadan ağız içerisinde diş yüzeylerinde gezdirdikten sonra en arka bölgeden çalıştırmaya başlayarak diş yüzeyleri üzerinde bir kuvvet ve hareket uygulamadan, fırçayı gezdirerek fırçalama işlemi yapılabilir.  

Gelişen teknolojiler sayesinde günümüzde şarj edilebilir diş fırçaları bluetooth aracılığı ile cep telefonuna bağlanabilmekte ve eksik kalan, yeterli fırçalanmayan bölgeleri pozisyon algılama teknolojisi sayesinde uygulama aracılığı ile göstermektedir ve etkin fırçalama işleminin yapılabilmesi için hastalarımızı yönlendirmektedir. Bazı bölgelerde dişlerimizin arasına girmek istersek, ara yüz fırçalarını takarak kullanmamız mümkündür. Hastalarımız ihtiyacına göre diğer başlıkları istedikleri gibi kullanabilmektedir.

Etiketler

Şarjlı diş fırçasıŞarjlı diş fırçasının kullanımı

Yazar Hakkında

Dt. Murat Zogun

Dt. Murat Zogun

Dt. Murat ZOGUN, 1969 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 1993 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 

Dt. Murat ZOGUN, mesleki çalışmalarına kurucu ortaklarından biri olduğu İstanbul Dentaluna Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği'nde devam etmektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır