Sağlıklı zayıflama programı

Sağlıklı zayıflama programı

Zayıflama sağlığımız için vücudumuzun ideal kilo aralığında olmasını sağlamaktır. Bunu sağlamak için bir çok metod kullaılmaktadır. Ancak zayıflamanın temelini sağlıklı, yeterli ve dengeli bir diyet yapmak oluşturmalıdır. Çünkü verilen kilonun yağdan mı, sudan mı yoksa kastan mı verildiği en önemli noktadır. Eğer dengeli ve yeterli bir diyet yapıyorsanız verdiğiniz kilonun çoğunluğu yağdan olan kayıplarla gerçekleşmelidir.

Sağlıklı bir zayıflama diyetinde karbonhidrattan sağlanan enerji günlük alınan toplam enerjinin %55-65’ini oluşturmalıdır. Aynı şekilde protein ve yağ için bu değerler sırasıyla %12-15 ve %25-30 aralıklarındadır. Yani vücutta yağ kaybı sağlamak için yağsız yada ekmeksiz beslenmek doğru ve yeterli değildir. Sağlıklı zayıflamak için yapılan diyetlerin bir diğer özelliği de bazal metabolizma hızımızın mutlaka üstünde bir kaloriye sahip olmasıdır. Çünkü vücudumuz günlük çalışma rutinini ancak bu kaloriyle beslenerek sağlayabilir, altında kalorilerle beslenmek kısa sürede sizlere kilo kaybı sağlasa da hem metabolizmanıza olumsuz etkiler yapacaktır hem de sonrasında normal kalorili beslenmeye başladığınızda verdiğinizden daha fazla kilo almanıza sebep olacaktır.

Sağlıklı zayıflamanın temeli her hafta rutin kontroller yapılarak ve diyetinizin enerjisi ve içeriği sizin ihtiyaçlarına göre belirlenmekten geçmektedir. Tüm bu bilgiler ışığında sağlıklı zayıflamak için öncelikle kan testlerinin yapılması ve diyetisyen kontrolünde kişiye özel olarak hazırlanmış diyet programıyla başlanmalıdır.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Miray Türker Kaya

İlk ve Tek “PsikoFit” in kurucusudur. Diyetisyen Miray Türker Kaya, Mersinin Tarsus ilçesinde doğmuştur. Lise eğitimini 19 Mayıs Anadolu lisesinde almıştır. Çocukluktan beri kilo problemi yaşamıştır. Kilo problemi lise döneminde hızlı kilo artışıyla birlikte 92 kg a kadar çıkmış ve kendi çabalarıyla başarılı bir zayıflama süreci geçirerek ideal kilosuna ulaşmıştır. Miray Türker bu süreçten sonra kendisi gibi kilo problemi ve yeme bozukluğu olan insanlara yardım etmek için lisans eğitimi almaya karar vermiştir. İstanbul Gelişim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden yüksek bir ortalama ile mezun olarak “Diyetisyen” ünvanını almıştır. Miray Türker, kendi yaşadıkları ve eğitimini birleştirerek; psikoloji ve beslenmenin bir bütün olduğu inancıyla PsikoFit i 2016 yılında kurmuştur. Merkezinde diyet uygulamalarını obezite, yeme ...

Etiketler
Sağlıklı
Dyt. Miray Türker Kaya
Dyt. Miray Türker Kaya
Mersin - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube