Doktorsitesi.com

Rinoplasti (Burun Estetiği) Nedir ?

Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
13 Haziran 2017101 görüntülenme
Randevu Al
Rinoplasti (Burun Estetiği)  Nedir ?

Rinoplasti, burun şekil bozukluğunu düzeltmek amacıyla yapılan cerrahi işlemdir. Bu işlemde ayrıca hastanın nefes almasını engelleyen kemik ve kıkırdak eğrilikleri düzeltilmektedir. Estetik burun ameliyatındaki amaç yüzün profiline uygun ve doğal bir burun yapmaktır.

Rinoplasti sayesinde burun küçültülebilir ya da büyütülebilir, üst dudak ile burun arasındaki açı değiştirilebilir, doğru girintiler ve tümsekler sağlanabilir ve burun kusurları giderilebilir. Bu operasyon sadece estetik amaçlı değildir; aynı zamanda kronik tıkanıklık ve nefes alma şikayetlere neden olan yapısal sorunları da giderir. Burun yapısındaki şekil bozuklukları doğumsal kaynaklı olsa da sonradan oluşsa da rinoplasti ameliyatı sayesinde düzeltilmesi mümkündür. Bu operasyon burnun estetik şekilde düzeltilmesini ve burun fonksiyonlarının korunmasını hedefler.

Burun estetiği hastaların dış görünümlerini düzeltirken, kişinin kendine olan özgüvenini arttırıcı etkiler de yapar. Burun yapısında gerçekleştirilen değişikliklerin hepsi, kişinin burun yapısıyla alakalıdır. Operasyonun başarılı olması hastanın bundan beklentisine ve ameliyatı olmak için nedenlerine bağlıdır. Bu sebeple hasta isteklerini doğru şekilde aktarmalı ve tüm sorularını açıkça sormalıdır.

Etiketler

Burun estetiği ameliyatıRinoplasti ameliyatıRinoplasti nedir

Yazar Hakkında

Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz

Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz

Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan OĞUZ, 1983 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2013 yılında Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır