Rinoplasti (burun estetiği) nedir ?

Rinoplasti (burun estetiği)  nedir ?

Rinoplasti, burun şekil bozukluğunu düzeltmek amacıyla yapılan cerrahi işlemdir. Bu işlemde ayrıca hastanın nefes almasını engelleyen kemik ve kıkırdak eğrilikleri düzeltilmektedir. Estetik burun ameliyatındaki amaç yüzün profiline uygun ve doğal bir burun yapmaktır.

Rinoplasti sayesinde burun küçültülebilir ya da büyütülebilir, üst dudak ile burun arasındaki açı değiştirilebilir, doğru girintiler ve tümsekler sağlanabilir ve burun kusurları giderilebilir. Bu operasyon sadece estetik amaçlı değildir; aynı zamanda kronik tıkanıklık ve nefes alma şikayetlere neden olan yapısal sorunları da giderir. Burun yapısındaki şekil bozuklukları doğumsal kaynaklı olsa da sonradan oluşsa da rinoplasti ameliyatı sayesinde düzeltilmesi mümkündür. Bu operasyon burnun estetik şekilde düzeltilmesini ve burun fonksiyonlarının korunmasını hedefler.

Burun estetiği hastaların dış görünümlerini düzeltirken, kişinin kendine olan özgüvenini arttırıcı etkiler de yapar. Burun yapısında gerçekleştirilen değişikliklerin hepsi, kişinin burun yapısıyla alakalıdır. Operasyonun başarılı olması hastanın bundan beklentisine ve ameliyatı olmak için nedenlerine bağlıdır. Bu sebeple hasta isteklerini doğru şekilde aktarmalı ve tüm sorularını açıkça sormalıdır.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz

Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan OĞUZ, 1983 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2013 yılında Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. 2013-2015 yılları arasında mecburi hizmetini gerçekleştirdikten sonra hastalarına daha iyi hizmet verebilmek için devletteki görevinden istifa ederek özel sektörde görevine devam etmiş olan Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan OĞUZ, ihtisası boyunca özellikle estetik burun cerrahisi, horlama ve uyku apnesi tedavisi, çocuk kulak burun boğaz hastalıkları ve boyun cerrahisi konularında kendini geliştirme fırsatı bulmuştur. Ayrıca, uzmanlık eğitimi sonrasında Güneydoğu Anadolu bölgesindeki mecburi hizmeti esnasında ...

Etiketler
Burun estetiği ameliyatı
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube