Rahim ağzı kanseri taraması ve aşısı

Rahim ağzı kanseri taraması ve aşısı

Rahim ağzı (serviks) kanseri rahim gövdesinin vajen ile birleşen kısmında oluşan jinekolojik kanserdir.

Rahim ağzı kanseri, kadınlarda en sık görülen ikinci kanser türüdür. Özellikle gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerde daha sık görülür. Rahim ağzı kanserine % 98 oranında HPV (İnsan Papilloma Virüsü) neden olmaktadır.

Kimler rahim ağzı kanseri için risk altındadır?

Sosyoekonomik düzeyi düşük olan kadınlar, erken evlenenler , erken cinsel hayata girenler, sigara  kullanan ve çok doğum yapan kadınlar, sık eş değişimi, HPV virüsü ile enfekte olan kadınlar risk altındadır.

Rahim ağzı kanserinden aşı ile korunmak mümkün..

Rahim ağzı kanseri için HPV aşısı ergenlikten itibaren genç kız ve kadınlara yapıldığında koruyuculuk oranı çok yüksektir.

Kliniğimizde erkek ve bayanlar için aşı uygulaması yapılmaktadır.

Bu makale 30 Mayıs 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Özlem Gültekin

Op.Dr Özlem Gültekin, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise,yine Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitiminden sonra, 2005 yılında Özel Şifa Hastanesi'nde, 2006 -2009 yılları arasında mecburi hizmetini Konya Ereğli Devlet Hastanesi’nde, 2009 - 2010 yılları arasında da Özel Sekiz Eylül Hastanesi’nde, 2010 -2012 yılları arasında İzmir Özel Ege Sağlık Hastanesi’nde staff hekim olarak görev yapmış olup mesleki çalışmalarına 2012 yılından itibaren Op. Dr. Özlem Gültekin Kliniği olarak açtığı kliniğini, daha sonra “Hayat’ın ÖZ’ü Kliniği “ markasına döndürmüş ve hala Kadın Hastalıkları Doğumun yanı sıra, çeşitl ...

Etiketler
Rahim tüpleri
Op. Dr. Özlem Gültekin
Op. Dr. Özlem Gültekin
İzmir - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube