Prp ile cilt yenileme

Dr. Ayşegül Girgin
Dr. Ayşegül Girgin
1 Aralık 2014440 görüntülenme
Randevu Al
Prp ile cilt yenileme

PRP tedavisi cilt yenileme , cildin kalitesini arttırma, kırışıklık , leke , akne izleri gibi cilt problemlerinde ve saç dökülmesi tedavisinde kullanılmaktadır.

PRP uygulamasında hastanın kendi kanı özel bir tüpe alınarak santrifüj edilir ve kanındaki plazmosit, büyüme faktörleri ve kök hücreleri ayrıştırılmak suretiyle zenginleştirilmiş bir plazma elde edilir. Elde edilen serum canlanması istenilen bölgeye ( saç cild vs ) enjekte edilir. Uygulamalar problemin cinsine göre 4-10 seans arasındadır. Uygulama aralıkları 2-4 haftadır. Kür tedavisi sonrasında mevcut durumun korunması için 6-12 ay aralıklarla hatırlatma tedavisi önerilir.

Hastanın kendi kanı kullanıldığı için hiçbir alerji riski yoktur. Hastanın bilinen bağışıklık sistemi problemleri özellikle otoimmun (Haşimato troiditi, Romatoid artrit vs) hastalıkları var ise bu tedavi uygulanamaz.

Enjeksiyonlar çok ince iğneler yoluyla yapılmaktadır. Uygulama sırasında anestezik kremlerle yapılan yüzeysel anestezi yeterli olmaktadır. Uygulama sonrasında hafif kızarıklık, şişlik ve enjeksiyon noktalarında küçük morluklar oluşabilir. Bu reaksiyonlar  kendiliğinden 2-10 gün arasında geçer. Uygulama sonrasında 1-2 gün süreyle tedavi edilen bölge  aşırı tahriş eden uygulamalardan (masaj, hamam, kese, ağır spor, güneş ışığı ) uzak durulmalıdır.

Etiketler

Prp uygulaması nedirPrp uygulaması neden yapılırPrp uygulamasının yan etkileriPrp uygulaması ile cilt yenilemePrp tedavisi kaç seans gerekirPrp tedavisi kimlere yapılır

Yazar Hakkında

Dr. Ayşegül Girgin

Dr. Ayşegül Girgin

Dr. Ayşegül GİRGİN, 1986 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1992 yılında tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. 2000-2004 yılları arasında İntermeda Medikal'de 4 yıl 1 ay süren lazer epilasyon, medikal estetik uygulamaları, lazer uygulamaları için uygulayıcı eğitimini tamamlamıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır