Doktorsitesi.com

Prostat Hastalıkları ve Cerrahi Tedavi Yöntemleri

Prof. Dr. Ramazan Yavuz Akman
Prof. Dr. Ramazan Yavuz Akman
23 Kasım 2017211 görüntülenme
Randevu Al
Prostat Hastalıkları ve Cerrahi Tedavi Yöntemleri

Prostat mesane altında yer alan, mesaneden çıkıp dışarı açılan idraryolunu çepeçevre saran birsalgı bezidir. Prostatın genç erkeklerde 'Prostatit' denilen iltihaplanmaları, orta ve ileri yaşlarda iyi huylu büyümesi ve kanseri sıklıkla görülür. 45 yaşından itibaren hererkeğin senede birdefa üroloji muayene yaptırması gerekir.

Prostat Büyümesinin Belirtileri Nelerdir ?

Sık sık idrara gitme, gece idrara kalkma, kesik kesik, damla damla idrar yapma, idrar kesesini tam boşaltamama hissi, idrartutmada güçlük, idrarakış gücünde azalma, idraryapmaya başlarken zorlanma gibi şikayetler prostat büyümesini akla getirmelidir.

Cerrahi Tedavi Yöntemleri Nelerdir ?

Açık prostat ameliyatı

Kapalı prostat ameliyatı (TUR)

Lazerle prostat ameliyatıdır.

Prostat Ameliyatiarında Son Teknoloji: TUR

Prostat büyümesinin en yaygın tedavisi kapalı ameliyat olarak da bilinen TUR yöntemidir. TUR yönteminde; herhangi bir kesi yapılmadan idrar borusundan girerek ameliyat yapılmakta ve bu nedenle hastalardaha çabuk iyileşmektedir. Doğru yapılan kapalı prostat ameliyatı TUR ile; hastanede 3 gün kalarak, yarasız ve acısız olarak normal hayata kavuşmak mümkün olur.

Etiketler

Prostat tedavisiProstatProstat hastalıklarıProstat rahatsızlıklarıProstat cerrahi tedavi yöntemi

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Ramazan Yavuz Akman

Prof. Dr. Ramazan Yavuz Akman

Prof. Dr. Ramazan Yavuz AKMAN, 1965 yılında Uşak'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1984 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1990 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1990 - 1995 yılları arasında Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Üroloji Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır