Proloterapi enjeksiyonları

Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk
Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk
24 Haziran 2016279 görüntülenme
Randevu Al
Proloterapi enjeksiyonları

Proloterapi, kas iskelet sistemi kaynaklı ağrıların tedavisinde kullanılan bir enjeksiyon yöntemidir ve son dönemde özellikle Amerika Birleşik Devletlerinde ve Avrupa ülkelerinde popülaritesi giderek artmaktadır.

Özellikle kronik (3 aydan uzun süreli) kas iskelet sistemi kaynaklı ağrıların temelinde sıklıkla ligaman olarak adlandırılan lif yapıların zayıflıkları yatmaktadır. Proloterapi yönteminde çeşitli solusyonların sorunlu bölgeye enjekte edilmesiyle bu yapılar güçlendirilmekte, bu şekilde ağrının giderilmesi ve hastalığın tedavisi gerçekleşmektedir.

Proloterapi enjeksiyonlarının bir hasta üzerinde etkili olabilmesi için en önemli olan şeyler uygulamanın tecrübeli bir hekim tarafından uygulanması ve uygulama tekniğidir.

Proloterapinin Tedavisinde Sık Kullanıldığı Hastalıklar:

Bel ağrısı

Boyun ağrısı

Ayak bileği yaralanmaları

Aşil tendonu yaralanmaları

Coccyx (kuyruk sokumu bölgesi) ağrıları

Tenisçi dirseği, golfçü dirseği

Topuk dikeni

Dizde menisküs ve çapraz bağ yırtıkları

Omuz ağrıları, omuzda tendon yırtıkları

Spor yaralanmaları

Sırt ağrıları

Çene eklemi çıkığı, çene eklemi hastalıkları (TME disfonksiyonu) 

bu hastalıkların tedavisinde proloterapi enjeksiyonlarının oldukça olumlu ve yüz güldürücü sonuçları gözlenmektedir.

Etiketler

Ağrısız yaşamAğrıların giderilmesiProloterapi nedirProloterapi hakkında bilgiProloterapi yöntemi ile ağrı tedavisiProloterapinin kullanıldığı hastalıklarProloterapi hangi hastalıklarda kullanılır?Proloterapi uygulaması nedirProloterapi yöntemi ne işe yarar

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk

Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk

Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra 2007 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon ABD ihtisasını tamamladı.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır