Porselen lamina avantajları

Porselen lamina avantajları

Porselen lamina, şekil ve renk bozukluğu gosteren dişler sebebiyle olumsuz etkilenen guluşunuzu duzeltmek uzere dişlerin on yuzeyinden minimum madde kaldırmak suretiyle dişe yapıştırılan porselen yapraklardır. Çok ince (0,3,- 0,7 mm) ve takma tırnak görünümündeki bu yapraklar istenen renk boy ve formlarda özel hazırlanmaktadır.

Porselen Lamina uygulamasının avantajları nelerdir?

1. Klasik porselenlerden farklı olarak dişten cok az mine dokusu kaldırılıyor. Hastanın kapanış durumuna bağlı olarak kesimsiz de lamina
uygulaması yapılabiliyor. Bu sebeple lamina uygulaması yapılabilecek en koruyucu (konservatif) tedavi şeklidir.

2. Çok ince olması,

3. Metal alt yapı icermemesidir.

4. İnceliklerinden dolayı ışığın gecmesine imkan tanıyarak, uygulandığı dişlerin tamamen gercek gibi gorunmesini sağlar. Bu özelliği ile flaş ve
disko ışıklarında da gercek diş gibi gorunur.

5. Porselen laminaların kullanım omru de son derece uzundur.

6. Doğal diş yuzeyinden daha puruzsuz yuzeye sahip olduklarından doğal dişlere gore uzerlerinde cok daha az bakteri plağı tutulumu gorulur.

7. Bakımları son derede kolaydır. Dişlerinize ve dişetlerinize uyguladığınız diş fırcalama ve diş ipi kullanımından daha farklı bir bakım gerektirmez.

8. Porselen yuzeyin renginde herhangi bir değişiklik olmaz. Hicbir şekilde leke tutmaz.
 

Porselen Lamina kimlere uygulanabilir?

1.Dişlerinin şeklinden memnun olmayanlara

Tedavi oncesi Tedavi sonrası

2.Dişlerinin boyutundan memnun olmayanlara

Tedavi oncesi Tedavi sonrası

3.On bolge dişlerinde beyazlatma gibi metotlarla sonuc alınmayan ileri derecedeki antibiyotik, fluor lekelerine, kalıtsal leke ve renk bozukluklarına sahip olanlara

Tedavi oncesi Tedavi sonrası

4.On dişleri kırık veya aşınmış olanlara

Tedavi oncesi Tedavi sonrası

5.Hafif capraşıklığı olan ve ortodontik tedavi kabul etmeyen erişkin hastalara

Tedavi oncesi Tedavi sonrası

6.Cok capraşıklığı olan ve ortodontik tedavi istemeyen hastalarda

Tedavi oncesi Tedavi sonrası

(Not: Boyle vakalarda tam seramiklerle kombine olarak porselen lamina uygulanabilir.)

7.On acıklığın (open bite) olduğu, fakat hastanın ortodontik ve ortognatik cerrahi tedavisini istemediği

Diş hekiminizi ilk ziyaretiniz

İlk ziyaretinizde genel bir ağız muayenesi sonrasında dijital panoramik rontgeniniz alınacaktır. Ağzınızın genel durumu hakkında bilgilendirileceksiniz.

Özel durumunuz, estetiğe, fonksiyona ve genel ağız sağlığına dair beklentileriniz, duşunulen tedavi secenekleri ve neticeleri konuşulacaktır. Sizin icin ongorulen tedavi seceneğine benzer daha onceki hastalarımızdan cekilmiş ilk ve son hal fotoğrafları gosterilecektir.

Tedavi oncesi Tedavi sonrası

(Not: Boyle vakalarda tam seramiklerle kombine olarak porselen lamina uygulanabilir.)

8.Dişleri aralıklı olanlara

Tedavi oncesi Tedavi sonrası

9.On dişlerde renkleşmiş geniş dolguları bulunan estetik gorunumden yoksun durumlarda

Tedavi oncesi Tedavi sonrası

10.Beyazlatmaya cevap vermeyen tek iş renklenmelerinde

Diş hekiminizi ilk ziyaretiniz

İlk ziyaretinizde genel bir ağız muayenesi sonrasında dijital panoramik rontgeniniz alınacaktır. Ağzınızın genel durumu hakkında bilgilendirileceksiniz. Özel durumunuz, estetiğe, fonksiyona ve genel ağız sağlığına dair beklentileriniz, duşunulen tedavi secenekleri ve neticeleri konuşulacaktır. Sizin icin ongorulen tedavi seceneğine benzer daha onceki hastalarımızdan cekilmiş ilk ve son hal fotoğrafları gosterilecektir.

ÖNEMLİ!


Porselen lamina uygulamalar ile (dişeti ve kanal tedavisi gerektirmeyen ağızda) bir hafta içerisinde estetik bir guluş sağlamak cok kolaydır.
Bu uygulama diş eksikliği olmayan ve daha once porselen kuron restorasyonlar yaptırmamış olan hastalara yapılabilir. Çene bozuklukları, tırnak yeme, kalem ısırma gibi kotu alışkanlıklar, ileriderecede dişeti tahribatlarının mevcut olduğu durumlarda uygulanmaz.

Lamina yaptırınca her şey yenebilir mi?

Doğal dişleri kırabilecek gıdalar (kabuklu yemişler, akide şekeri… ) laminaların da kırılmasına neden olur. Lamina uygulamaları ozel bir dikkat gerektirmeyen, ancak ozen gerektiren bir tedavi turudur.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Ülkü Koloğlu

Dt. Ülkü KOLOĞLU, 1967 yılında İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

Dt. Ülkü KOLOĞLU, mesleki çalışmalarına 1998 yılından bugüne İstanbul Anadolu Yakası'nda bulunan İmpladent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde Klinik Yöneticisi olarak devam etmektedir.

Etiketler
Porselen diş
Dt. Ülkü Koloğlu
Dt. Ülkü Koloğlu
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube