PİLONİDAL SİNÜS (KIL DÖNMESİ) NASIL TEDAVİ EDİLİR

Doç. Dr. Önder Karabay
Doç. Dr. Önder Karabay
25 Eylül 201986 görüntülenme
Randevu Al
PİLONİDAL SİNÜS (KIL DÖNMESİ) NASIL TEDAVİ EDİLİR

Pilonidal sinüs yani genel bilinen adıyla kıl dönmesi hastalığı en sık kuyruk sokumunda olmak üzere vücudun birçok yerinde görülebilir.
Var olan kılların çıkamayıp olduğu yerde geri dönmesi sanılsa da saç, ense, sırt gibi kısımlardan dökülen tüylerin nemli ve vakum etkisine sahip kuyruk sokumuna batması sonrası burada cilt altında kronik bir yuva yapması sonucu oluşur. Bu küçük kist denilen yuvada tekrarlayan enfeksiyonlar sonucu hastalık karınca yuvası gibi cilt altında etrafa yayılır. 

Nasıl tedavi edilir?

Başlangıç döneminde yakalanırsa epilasyon, fırçalama, ağda gibi yöntemlerle temizlenebilir. Ancak bu dönemde hastalık pek şikayet vermediğinden farkedilmez. Daha ilerleyen durumda ise kistlerin çıkarılması gereklidir. Sonrasında ya açık bırakılır yada dikişle kapatılır.
Mikrosinüsektomi, lay open gibi adlar verilen yeni yöntemlerle artık küçük işlemlerle bu hastalıktan kurtulmak ve ertesi gün işe dönmek mümkündür.

Etiketler

Kıl dönmesi tedavisiKıl dönmesiPilonidal sinüspilonidal sinüs tedavisi

Yazar Hakkında

Doç. Dr. Önder Karabay

Doç. Dr. Önder Karabay

Doç. Dr.Önder Karabay, lisans öncesi öğrenimleririnin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almiştir.İhtisasını ise, Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Genel Cerrahi uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır