pilonidal sinüs(kıl dönmesi)

Op. Dr. Cengiz Yağmurlu
Op. Dr. Cengiz Yağmurlu
5 Ocak 2023306 görüntülenme
Randevu Al
Kıl dönmesi olarak bilinen pilonidal sinüs kıl kistleridir. Erkeklerde daha sık görüğlmektedir. kıl dönmesi ameliyatları lokal anestezi ile yapılabilir. Fenol uygulaması, lazer uygulaması açık cerrahi yapılabilir. bu uygulamar sonrası işlem sonrası normal sosyal yaşama dönülebilir.
pilonidal sinüs(kıl dönmesi)

Kıl dönmesi olarak bilinen pilonidal sinüs dökülen vucüt kıllarının kalçalar arasında birikmesi ve cilde batması sonucu oluşan kıl kistleridir. Her iki cinsiyette görülmekle berabar erkeklerde daha sık görüğlmektedir. Bunlar ara ara iltihaplanır. apse ve akıntılar yapmaktadır. Hastalar bu iltihaplanma süreçlerinde  doktora başvururlar. Hastalarda  kalçalar arasınada kuyruk sokumu bölgesinde ağrı kızarık ısı artışı şişlik ve hareket kısıklıgı olur. Apse bazen kendiliğinden boşalır. hasta da sinüs ağzı dediğimiz dış delikler oluşur. bu şekilde tekrarlayan enfeksiyonlar ile kist alanı büyür ve zamanla daha sık apselere ve kötü kokülü akıntılara sebep olur. Apse drenajı ve kist eksizyonu yapılmalıdır.. kliniğimizde kıl dönmesi için fenol uygulaması, lazer kıl dönmesi, açık cerrahi yapılmaktadır. işlem sonrası işine dönebilmektedir. 

Etiketler

Kıl dönmesi tedavisiKıl dönmesi belirtileriKıl dönmesi tedavi yöntemlerikıl dönmesi nasıl oluşur

Yazar Hakkında

Op. Dr. Cengiz Yağmurlu

Op. Dr. Cengiz Yağmurlu

Şanlıurfa'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini yatılı bölge okulunda (YİBO) tamamladı. Lise eğitimini Nizip Lisesinde yaptı. Temel tıp eğitimini Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı. Uzmanlık eğitimini Harran Üniversitesinde Ağustos 2009 ve Eylül 2014 dönemleri arasında tamamladı. Bölgede çeşitli devlet hastanelerinde çalıştı. Bölgemizde anal bölge hastalılarının sık olması nedeni ile anal bölge hastalıklarına özel klinik açtı. Halen özel kliniğinde hizmet vermektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır