PANİK ATAK TEDAVİSİ HAKKINDA

Prof. Dr. Murat Kuloğlu
Prof. Dr. Murat Kuloğlu
24 Mart 2020110 görüntülenme
Randevu Al
PANİK ATAK TEDAVİSİ HAKKINDA

Panik atak; çarpıntı, terleme, nefes darlığı, göğüs ağrısı, bulantı ya da karın ağrısı, baş dönmesi, bayılma, çıldıracağı korkusu, ölüm korkusu, uyuşmalar, ürperme ya da ateş basmaları vb. şeklinde belirtiler gösterir. 

Panik bozukluğu ise; beklenmedik, ani, tekrarlayan panik ataklar ile sonrasında başka atakların da olacağına ilişkin sürekli bir kaygı durumudur. Panik bozukluğun ilaç tedavisi bulunmaktadır. Bu arada hastaların atak belirtilerine yönelik kontrolün ellerinde olduğunu, aslında delirme ya da çıldırma veya kalp krizi geçirme risklerinin olmadığının vurgulanması önemlidir Ancak tedaviyi tamamlamayan ya da yarıda bırakan hastalarda ataklarda tekrarlama görülebilir. 

Düzenli ilaç tedavisi, psikoterapiler ‌yanı sıra solunum ve gevşeme egzersizleri yararlı bulunmuştur. Panik atak hastalarına ayrıca beslenme (öz. akşam yemeğinde salata sebze ağırlıklı yeme, abur cuburdan kaçınma vb.) yeterli uyku düzeni ile alkol, sigara ve aşırı kafein tüketiminden uzak durma yanında düzenli egzersiz önerilir. 

PANİK YOK TEDBİR VAR

Etiketler

PanikPanik atak

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Murat Kuloğlu

Prof. Dr. Murat Kuloğlu

Prof. Dr. Murat Kuloğlu, lise öğreniminin ardından Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1989 yılında birincilikle tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimini ise 1991-95 yılları arasında Atatürk Üniversitesi'nde yapmıştır. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalın'da 2003 yılında doçent, 2009 yılında ise profesör ünvanını almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır