Ortognatik cerrahi bilgilendirmesi

Ortognatik cerrahi bilgilendirmesi

Büyüme ve gelişimini tamamlamış bireylerdeki çene düzensizlikleri (çenelerin yetersiz veya fazla gelişimi) ve asimetriler ortognatik cerrahi (çene ameliyatı) ile tedavi edilirler. Genellikle ameliyattan önce ortodontik tedavi (tel tedavisi veya şeffaf plak tedavisi) ile dişler bulunduğu çene kavislerinde ideal konumlarına alınırlar ve cerrahi öncesinde planlanan çene hareketlerine rehberlik edecek cerrahi splintler (plaklar) üretilir. Üretilen splintlerle birlikte ameliyatı bir çene cerrahı gerçekleştirir. Genellikle ameliyattan sonra birkaç ay daha ortodontik tedavi sürer ve son düzenlemelerle birlikte tedavi sonlandırılır.

Çene ameliyatlarıyla birlikte dişler ve çeneler ideal konumlarına alınırlar ideal çiğneme ve konuşma fonksiyonu sağlanır. Bunun yanında yüz görünümünde de dramatik değişiklikler elde edilir.

Bu makale 22 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dt. Ahmet Yaşar

Uzm. Dt. Ahmet Yaşar, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde başladığı lisans eğitimini tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı'nda doktora eğitimini tamamlamış ve Ortodonti Uzmanı olmuştur.

Mesleki çalışmalarına Ortodonti Uzmanı Ahmet Yaşar Özel Kliniği'nde devam etmektedir.

 

Etiketler
Ortognatik cerrahi nedir
Uzm. Dt. Ahmet Yaşar
Uzm. Dt. Ahmet Yaşar
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube