Doktorsitesi.com

OBEZİTENİN CERRAHİ TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal
Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal
23 Aralık 202098 görüntülenme
Randevu Al
OBEZİTENİN CERRAHİ TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Günümüzün en büyük sağlık sorunlarından birisi obezite ve tip 2 diyabetin tetiklediği Metabolik Sendrom'dur. Metabolik Sendrom'la mücadele adına yapılan tüm çalışmalar ve bu çalışmalarla ilgili analizler, ne yazık ki hastalığın tedavisinde klasik tedavi yollarının yeterli oranda başarı sağlayamadıklarını göstermektedir.

Tüm tedavi yöntemlerini ele aldığımızda, elde edilen bilimsel birikim obezite ve tip 2 diyabet tedavisindeki en effektif sonuçların cerrahi müdahalelerle alındığını göstermektedir. Bu yöntemlerin bir bölümü sadece obezitenin tedavisinde değil, tip 2 diyabet ve eşlik eden diğer hastalıkların tedavisinde de etkili ve kalıcı sonuçlar alındığını göstermektedir. Özellikle son 30 yılda obezite ve tip 2 diyabetin cerrahi tedavisi için geliştirilen birçok yöntem bulunmaktadır. Zaman içinde bu yöntemlerin bazıları terk edilirken, bir bölümü de etkili uzun dönem sonuçları sayesinde günümüzde de başarı ile uygulanmaya devam ediyor.

Her tedavi yönteminde olduğu gibi cerrahi müdahalelerin de avantajları ve dezavantajları vardır. Ayrıca cerrahi yöntemlerin kendi içlerinde birbirlerine karşı üstün ya da zayıf oldukları noktalar da bulunmaktadır. Bu yöntemlerden en sık uygulananları şu şekilde sıralayabiliriz.

Etiketler

Obezite cerrahisi riskleriObezite cerrahisi başarısıObezite cerrahisi nedirŞişmanlığı önlemekŞişmanlık cerrahisiObezite cerrahi

Yazar Hakkında

Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal

Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal

Doç. Dr. Abdulcabbar KARTAL, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarı ile tamamlayarak Tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde  tamamlayıp Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Tıbbi ilgi alanları ve çalışma alanları: Böbrek Nakli, İleri Laparoskopik Cerrahi, Cerrahi Endoskopi, Obezite Cerrahisi (Botox, İntragastrik Balon, Sleeve, Bypass) Laparoskopik Fıtık Cerrahisi (TAP, TEPP, Ventral Herni), Laparoskopik ve Açık Kolorektal Cerrahi, Laparoskopik ve Açık Mide Kanseri Cerrahisi, Periampuller Tümör Ve Kalp Cerrahisi Benign Perianal Hastalık Cerrahisi'dir.

Türk Cerrahi Derneği (TCD),Türkiye Travma ve Acil Cerrahi Derneği,Türk Kolorektal Cerrahi Derneği, Türkiye Endoskopik Laparoskopik Cerrahi Derneği'ne üyeliği bulunmaktadır.

Birçok Ulusal Ve Uluslararası Kongrelerde Konuşmacı olmuştur. 
-Travma Hastalarında Tanı ve Tedavi Amaçlı Radyolojik Yaklaşımlar, 12. Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Kongresi, Antalya, 2019
-Meme ve kolon kanseri hastalarına özel tedavi, Kolorektal cerrahi teknikler: Açık cerrahi, İstanbul Okan Üniversitesi, 2019
-Deneysel Anımallar Ve Deneysel Modeller, Deney Hayvanlarında Model Seçimi, Cerrahi Araştırma Kongresi, Kocaeli Üniversitesi, 2017

Ulusal ve Uluslararası birden çok yayınlanan makalesi bulunmaktadır. 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır