Nöral terapi nasıl etki eder?

Nöral terapi nasıl etki eder?

   Nöral terapi; otonom sinir sistemini uyararak vücudun onarım sistemlerini bedenin kendi kendisini tedavi etme yeteneğini harekete geçiren, temelde lokal anestezik ilaçlarla yapılan bölgesel bir enjeksiyon tedavisidir.

    Bu tedavinin amacı bozucu alanların hücresel düzeyde sebep olduğu düzensizliği normal bir şekilde çalışmak üzere yeniden düzenlemektir. Bozucu alan denilen lokal bozukluklar anormal nörolojik sinyaller ile otonom sinir sistemini uyarıp vücudun uzak bölgelerinde rahatsızlık yaratabilir. Örneğin; bir sezaryen yarası uzun süren bel ağrısının kaynağı olabilir. Klasik tedavi yöntemleri ile tedavi edemediğimiz pek çok rahatsızlığın altında otonomik sinir sisteminin fonksiyon bozuklukları yatmaktadır.

   Nöral terapi seyreltilmiş prokain veya lidokain ile ağrılı bölgelere, omurga zincirine ve bozucu alanlara uygulanır. Verilen anestezik madde ile hücrenin elektriksel potansiyeli yeniden düzenlenir ve dokuların bozulmuş fonksiyonları normale döndürülür. 

  Nöral terapi haftada 2-3 seans uygulanır. 1 ile 5 seans arasında etkisini göstermeye başlar.

  Nöral terapi; 

  Bel-boyun-sırt ağrıları,

  Bel-boyun fıtıkları,

  Diz, kalça ve omuz ağrıları,

  Kireçlenmelerde,

  Romatizmal hastalıklarda,

  Yüz felcinde uygulanabilir.

Bu makale 21 Ağustos 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Sebahat Canpolat Gül

Uzm. Dr. Emre Esen, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Ankara Eğitim Ve Arastırma Hastanesi'nde tamamlayarak Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon uzmanı olmuştur. 

Uzm. Dr. Emre Esen,, mesleki çalışmalarına ise şu an Özel Aritmi İnegöl Hastanesi'nde devam etmektedir.

 

 

Etiketler
Nöralterapi
Uzm. Dr. Sebahat Canpolat Gül
Uzm. Dr. Sebahat Canpolat Gül
Bursa - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube