Nazolabial dolgu

Nazolabial dolgu

Burun kanatlarının yanından başlayıp ağız köşelerine dek uzanan oluğa “nazolabial çizgi/oluk” adı verilir. Kilo değişimleri, fazla mimik ve yaşın ilerlemesi ile birlikte çok daha belirgin bir hal kazanır. En fazla dolgu uygulaması yapılan yerdir. Bu çizgiler belirgin ise yorgun, mutsuz ya da daha yaşlı görünebilirsiniz.

Dolgu uygulaması, insan vücudunun yapısında yer alan ve bu yüzden hastanın vücuduna tam uyum gösteren bir polisakkarit olan hyalüronik asit maddesinin cilt altına enjeksiyonunu ifade eden medikal estetik yöntemidir. Güvenilir olmasının yanı sıra, hyalüronik asit maddesinin dolgu uygulamalarında tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden bir diğeri ise ciltte su tutma ve cilde parlaklık sağlama yeteneğidir. Yaşlanma belirtileri kapsamında ciltte meydana gelen deformasyonlara yönelik düzeltmelerde ve hacim artışı istenilen alanlarda hyalüronik asit içerikli dolgu uygulamalarından faydalanılmaktadır. Dolgu uygulamaları temelde aynı uygulama prensibi ile gerçekleştirilmekte ancak fayda amacına göre farklı kategoriler altında değerlendirilmektedir. Dudak dolgusu, yüz dolgusu, ışık dolgusu, gençlik aşısı ve örümcek ağ estetiğine eşlik eden dolgu uygulamaları günümüzde hastaların sıklıkla başvurduğu tedavi yöntemleri olmaktadır.

Nazolabial dolgu uygulaması sonrası mimik kaslarınızda herhangi bir sorun olmaz ve gündelik yaşamınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Uygulama iğne veya kanül ile cilt altına çarpraz bağlı hyalüronik asit ve peptid enjekte edilerek yapılmaktadır. Ağrı oluşmaması için uygulama yapılan alanlara uyuşturucu kremler sürülür. Nadiren lokal anestetik enjeksiyon gerekir. Nazolabial dolgu uygulaması diğer bölge dolgu uygulamaları ile birlikte veya tek başına yapılabilir.

Problemin boyutuna göre kullanılacak dolgu miktarı değişiklik gösterebilir, ancak uygulamanın etkisi hemen ortaya çıkacaktır. Hatta bir taraf yapıldıktan sonra aynada diğer dolgu yapılmamış taraf ile kıyaslama yapabilirsiniz. İlk bir iki gün kızarıklık ve şişlik olabilir. En iyi görüntü 3 – 4 gün içerisinde ortaya çıkmaktadır. İlk haftanın sonunda kontrol yapılacaktır.

Nazolabial dolgularda dikkat edilmesi gereken en önemli husus buraya dolgu yapmadan önce orta yüze dolgu gerekip gerekmediğidir. Önce orta yüz dolgusu uygulayıp sonra nazolabial dolgu yapmak en doğru yaklaşım olacaktır.

Nazolabial oluk dolgusu orta kalınlıkta dolgularla yapılır. İşlem 15-20 dak sürer. Genellikle bu bölgede iğne ile değil kanul ile işlem yapılması güvenlik açısından çok önemlidir.

 

Bu makale 29 Aralık 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu

Uzm. Dr. Mehmet Fatih Somuncu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Universitesi Tıp Fakültesi (İngilizce Tıp) başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.Dokuz Eylül Üniversitesinde ihtisas yapmıştır. Bilkent Üniversitesinde İşletme Master’ını tamamlamıştır. Ankara da Özel Güven Hastanesinde , Koru Sağlık Grubunda , Medikal Park Hastanelerinde hem doktorluk hem de yönetici olarak çalışmıştır.  Bakanlığı tarafından açılan kurslarda Gazi Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Universitesi, İstanbul Medipol Üniversitelerinde Mezoterapi, Hipnoz eğitimlerine katılarak sertifika almaya, bu alanlarda tedavi yapmaya  hak kazanmıştır. Kulak Akupunturu (Auriculomedicine ) alanında dünyaca ünlü , Fransız Dr Nogier den temel eğitim ve ileri eğitimleri modüllerini tamamlamış ve belge almıştır. Posturoloji eğitimini ...

Etiketler
Dolgu maddesi uygulama
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube