Minimal İnvazif Cerrahi

Doç. Dr. Mustafa Emmiler
Doç. Dr. Mustafa Emmiler
10 Mayıs 2017119 görüntülenme
Randevu Al
Minimal İnvazif Cerrahi

Kalp cerrahisinde son on yıldır çok hızlı gelişmeler yaşanmaktadır. Bu gelişmelere bağlı olarak, ameliyat sonuçları giderek daha iyiye gitmekte ve daha geniş bir hasta kitlesine ulaşmak mümkün olmaktadır.

Açık kalp ameliyatı geçiren bir hasta, ortalama 8-10 gün hastanede yatmakta, daha sonra da yaklaşık bir aylık nekahat dönemi geçirmekte, dolayısıyla önemli bir işgücü kaybı ortaya çıkmaktadır. Yeni gelişmelerle bu işlemin daha kansız, daha ufak deliklerden, kalbi durdurmadan yapılabilmesi fikirleri ortaya çıkmıştır

Minimal invazif aort kapak ameliyatı

İlk önce kalbi durdurmadan, çalışan kalpte by-pass operasyonları başarıyla gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Daha sonra bu operasyonun çok daha küçük bir insizyondan yapılabileceği ortaya kondu ve buna “Pencere Ameliyatı” adı verildi. Sonraki yıllarda, kapak operasyonları da bu yöntemle yani ufak bir delikten yapılmaya başlanmıştır.

Minimal invazif mitral kapak ameliyatı

Bu yöntemin en belirgin avantajları hastanın daha az ağrı hissetmesi ve daha çabuk ayağa kalkabilmesidir. Normal bir açık kalp ameliyatında, ortalama on gün hastanede kalan bir hasta, bu yöntemle, 4-5 gün içerisinde taburcu olup kısa sürede işine dönebilmektedir.

Bu yöntemle mitral kapak tamiri ve değişimi, aort kapak tamiri ve değişimi, ASD, triküspid kapak tamiri ve değişimi gibi ameliyatlar yapılmaktadır.

Etiketler

Minimal invaziv kalp ameliyatlarıMinimal invazif cerrahi nedir?

Yazar Hakkında

Doç. Dr. Mustafa Emmiler

Doç. Dr. Mustafa Emmiler

Doç.Dr Mustafa EMMİLER, 3 Aralık 1970  tarihinde doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini tamamladıktan sonra, Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İnönü Üniversitesi'nde yapmış ve 2002 yılında Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı olmuştur. 2010 yılında Doçent ünvanı almıştır.

<

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.