Mevsimsel göz alerjisinden korunmanın 5 yolu

Bazı yıllar ,alerjiye yatkın insanlar için Bahar ayları ekstra rahatsız edici olabilir. Uzun nemli ve soğuk bir kış sonrası, Bahar Polen seviyeleri normalden daha yüksek olabilir. Böyle aylarda ne yazık ki, Alerjik bünyede olan (Atopik kişiler ) pek çok kişi gözlerinde kırmızılık, sulanma, batma ve kaşınma yaşayabilir. Daha once hiç bahar alerjisi yaşamamış birisi bile gözlerinin kaşınmasından ve burun akıntısından şikayetçi olabilir. Antihistaminik tablet veya göz doktorunuzun tavsiye edeceği anti-alerjik göz damlalarına ek olarak aşağıdaki 5 Öneriyi göz önünde bulundurup Bahar Alerjisini minimize edebilirsiniz…

Mevsimsel göz alerjisinden korunmanın 5 yolu

1-Mümkün olan her fırsatta gözlerinizi polenlerden ve rüzgardan korumak için Güneş gözlüğü veya koruyucu gözlük kullanın 

2-Evinizdeki veya arabanızdaki pencereleri Polenlerin içeriye uçmasını engellemek için kapalı tutun.

3-Polenlerin girişini engellemek amacıyla kapalı bir yere girer girmez , ceket ,şapka ve ayakkabılarınızı üzerinizden çıkarın. Çamaşırlarınızı dışarıya asmayın.

4-Gece yatmadan once cildiniz ve saçlarınızdan polenleri temizlemek amacıyla duş alın.

5-Alerjinin sebebi tek başına polen değildir, toz, güneş ve rüzgar da diğer alerji sebepleridir. Bu Alerjenlerden de korunmak gerekir.Ayrıca ,İnternet veya yerel hava durumu takip sitelerinden , günlük olarak polen sayımı takibi yapın. Polen seviyelerinin yüksek olduğu günler dışarıda daha az zaman geçirmeye çalışın…

Bu makale 17 Mayıs 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Faik Bankeroğlu

 

Op. Dr.Faik Bankeroğlu lisans öncesi eğitimlerinin ardından lisansını İstanbul Üniversitesi'nde 1982 yılında başarıyla tamamlamıştır. İhtisasını İstanbul Üniveritesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda 1986 yılında tamamlayarak uzman ünvanını kazanmıştır. 

Op. Dr.Faik Bankeroğlu mesleki çalışmalarına Amerikan Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Göz alerjisi
Op. Dr. Faik Bankeroğlu
Op. Dr. Faik Bankeroğlu
İstanbul - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube