Doktorsitesi.com

Memenin Enfeksiyöz Hastalıkları

Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal
Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal
25 Aralık 2020232 görüntülenme
Randevu Al
Memenin Enfeksiyöz Hastalıkları

Meme enfeksiyonları, meme hastalıkları içerisinde,  iyi huylu olan ancak yine de tedavi gerektiren önemli bir bölümü oluşturmaktadır.

Bu enfeksiyonlar, non-spesifik denilen, sıradan mikropların yol açtığı ve antibiyotik tedavisi ve gerekirse ufak bir cerrahi müdahale ile geçen tipte olabilir. Veya spesifik denilen örneğin tübeküloz, mantar gibi bazı hastalıklara bağlı olup özel tedaviler gerektirebilir. Önemli olan, bir kişide hem meme enfeksiyonu olup, hem de kanser olabileceğidir. Bu durumda kanseri atlamamak için muayene ve radyolojik tetkikleri uygun şekilde yapmak büyük önem arz etmektedir.

Bir diğer önemli konu da; geçmeyen, tekrarlayan enfeksiyonlardır. Burada ya kronik bir enfeksiyona bağlı oradaki dokunun yapısının bozulması söz konusudur ve kalıcı bir iyileşmeyi sağlamak için cerrahi bir müdahaleyle o bölgenin alınması gerekebilir ya da bunu tetikleyen başka bir tümöral hadise de olabilir. Bu bakımdan, meme enfeksiyonlarına, önce bir genel olarak yaklaşırken, gereğinde özel enfeksiyon olabilme ihtimalini veya kanser olabilme ihtimalini de düşünmek gerekmektedir.

Description: \\oknfilesrv\kullanici\abdulcabbar.kartal\Desktop\Adsız.png

A: Periareolar abse

B: drenaj sonrası görünüm 

Puerperal (emzirmeye bağlı) mastit

Etiketler

MastitMeme apsesiMeme enfeksiyonuMastit operasyonuMastit tedavisiMeme enfeksiyonlari sonrasi sislikMastitis tedavisiMastit neden olurMastit nedir?Meme enfeksiyonları (mastit)mastit nedir

Yazar Hakkında

Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal

Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal

Doç. Dr. Abdulcabbar KARTAL, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarı ile tamamlayarak Tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde  tamamlayıp Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Tıbbi ilgi alanları ve çalışma alanları: Böbrek Nakli, İleri Laparoskopik Cerrahi, Cerrahi Endoskopi, Obezite Cerrahisi (Botox, İntragastrik Balon, Sleeve, Bypass) Laparoskopik Fıtık Cerrahisi (TAP, TEPP, Ventral Herni), Laparoskopik ve Açık Kolorektal Cerrahi, Laparoskopik ve Açık Mide Kanseri Cerrahisi, Periampuller Tümör Ve Kalp Cerrahisi Benign Perianal Hastalık Cerrahisi'dir.

Türk Cerrahi Derneği (TCD),Türkiye Travma ve Acil Cerrahi Derneği,Türk Kolorektal Cerrahi Derneği, Türkiye Endoskopik Laparoskopik Cerrahi Derneği'ne üyeliği bulunmaktadır.

Birçok Ulusal Ve Uluslararası Kongrelerde Konuşmacı olmuştur. 
-Travma Hastalarında Tanı ve Tedavi Amaçlı Radyolojik Yaklaşımlar, 12. Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Kongresi, Antalya, 2019
-Meme ve kolon kanseri hastalarına özel tedavi, Kolorektal cerrahi teknikler: Açık cerrahi, İstanbul Okan Üniversitesi, 2019
-Deneysel Anımallar Ve Deneysel Modeller, Deney Hayvanlarında Model Seçimi, Cerrahi Araştırma Kongresi, Kocaeli Üniversitesi, 2017

Ulusal ve Uluslararası birden çok yayınlanan makalesi bulunmaktadır. 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır