Doktorsitesi.com

Meme Ucu Akıntısı

Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal
Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal
25 Aralık 2020397 görüntülenme
Randevu Al
Meme Ucu Akıntısı

Meme Başı Akıntıları

Meme başı akıntıları, meme hastalıkları içerisinde önemli bir bölümü oluşturmaktadır. Meme başındaki akıntılar değişik renk ve miktarlarda olabilir. Yani su renginde olabileceği gibi sarı, yeşil ya da kan renginde de olabilir. Renkten çok gelen akıntının miktarı, buna eşlik eden memede bir sertlik olup olmaması ve koltuk altında bir kitlenin olup olmamasıdır. Önemli nokta, meme başı akıntısının altında bir kanser olup olmadığını araştırmaktır.

Kansere bağlı olmayan bir akıntının tedavisi daha kolaydır. Eğer bir enfeksiyon varsa, ilaç tedavisiyle veya ufak bir cerrahi müdahaleyle iyileştirmek mümkündür. Ancak, meme başından kanlı bir akıntı gelir ve memede de bir sertlik ele gelirse, bunun altında bir kanser yatma ihtimali vardır.

Sonuç olarak; meme başı akıntıları, çoğu masum olmakla birlikte, az oranda bir kanseri de gizleyebilir. Bu nedenle, olası bir kanseri atlamamak için çok özen gösterilmelidir.

Kanlı meme başı akıntısı

Description: MEME BAŞI AKINTISI ile ilgili görsel sonucu

Etiketler

Meme başı akıntısıMeme başında akıntıMeme başı kanlı akıntıMeme başın altında kitleMeme başı çatlağıMeme başı akıntıları nedeniMeme başı akıntıMeme başı akıntısı nedenleriMeme başı akıntısı sebepleri ve kanamaMeme başı akıntıları neden olurMeme başı akıntıları ve sebepleriMeme başı akıntılarında tarama yöntemleriMeme başı akıntısının sebepleriMeme başı akıntısının tanısıMeme başı akıntısının tedavisiMeme başı akıntılarıMeme başı akıntıları neyin belirtisidirMeme başı akıntılarında tanı konmasıMeme başı akıntısı nedirMeme başı akıntısı tanısı

Yazar Hakkında

Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal

Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal

Doç. Dr. Abdulcabbar KARTAL, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarı ile tamamlayarak Tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde  tamamlayıp Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Tıbbi ilgi alanları ve çalışma alanları: Böbrek Nakli, İleri Laparoskopik Cerrahi, Cerrahi Endoskopi, Obezite Cerrahisi (Botox, İntragastrik Balon, Sleeve, Bypass) Laparoskopik Fıtık Cerrahisi (TAP, TEPP, Ventral Herni), Laparoskopik ve Açık Kolorektal Cerrahi, Laparoskopik ve Açık Mide Kanseri Cerrahisi, Periampuller Tümör Ve Kalp Cerrahisi Benign Perianal Hastalık Cerrahisi'dir.

Türk Cerrahi Derneği (TCD),Türkiye Travma ve Acil Cerrahi Derneği,Türk Kolorektal Cerrahi Derneği, Türkiye Endoskopik Laparoskopik Cerrahi Derneği'ne üyeliği bulunmaktadır.

Birçok Ulusal Ve Uluslararası Kongrelerde Konuşmacı olmuştur. 
-Travma Hastalarında Tanı ve Tedavi Amaçlı Radyolojik Yaklaşımlar, 12. Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Kongresi, Antalya, 2019
-Meme ve kolon kanseri hastalarına özel tedavi, Kolorektal cerrahi teknikler: Açık cerrahi, İstanbul Okan Üniversitesi, 2019
-Deneysel Anımallar Ve Deneysel Modeller, Deney Hayvanlarında Model Seçimi, Cerrahi Araştırma Kongresi, Kocaeli Üniversitesi, 2017

Ulusal ve Uluslararası birden çok yayınlanan makalesi bulunmaktadır. 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır