Meme içindeki kistik oluşumların takibi nasıl yapılmalıdır

Prof. Dr. Bülent Çitgez
Prof. Dr. Bülent Çitgez
9 Ocak 2018142 görüntülenme
Randevu Al
Meme içindeki kistik oluşumların takibi nasıl yapılmalıdır

Memede süt kanallarındaki genişlemeler sonucu oluşan içi su dolu torbacıklar olarak tanımlayabileceğimiz bu kistler çoğu kadında görülebilmektedir. Bunlardan bazıları bir yıl içinde kaybolabildiği gibi 3-5 yıl sonra hala görülebilen kistler de vardır. Ayrıca emziren kadınlarda da galaktosel adı verilen bu tip içi süt dolu torbacıklar oluşabilmektedir. Bazen de adet dönemlerine bağlı olarak memede büyüyüp küçülen kistler de kadınların sık sık başına gelen durumlardandır.

Bunlardan ele gelmeyen ağrı ya da herhangi bir rahatsızlık vermeyen türlerinin takibi gerekmemekte ancak ağrı veren ve ele gelen kistlerin içlerindeki sıvı gerektiğinde enjeksiyonla boşaltılabilmektedir. Tekrar eden durumlarda ya da alınan sıvının kanlı olması halinde patalojik kontrol gereklidir.

Doktorun gerek gördüğü bazı şüpheli, risk içeren durumlarda da bu kistlerin cerrahi olarak çıkarılıp incelenmesi gerekmektedir.

Etiketler

Meme rahatsızlıklarıMeme hastalıklarıMeme içindeki kistik

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Bülent Çitgez

Prof. Dr. Bülent Çitgez

Doç. Dr. Bülent ÇİTGEZ, Tıp eğitimine 1994 yılında İ.Ü Cerrahpaşa Tıp Fakültesine başladı ve 2000 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanını almıştır. İhtisasına ise Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi' nde 2002 yılında 2.Genel Cerrahi Kliniği’nde (Meme-Endokrin Kliniği) başlamış ve ihtisası süresince meme ve tiroid hastalıkları konusunda çalışmalarda bulunmuştur. 2009 yılında Uzman doktor olarak Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nde çalışmıştır, aynı yıl akademik çalışmalarının devamı için tekrar Şişli Hamidiye Etfal EAH dönmüştür. 2016 yılında Doçentlik unvanını almıştır. Doç.Dr. Bülent ÇİTGEZ, Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğtim ve Araştırma Hastanesi'nde özellikle Meme ve Endokrin cerrahisi üzerine mesleki çalışmalarına devam etmektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır