Meme büyütme

Meme  büyütme

Meme, kadınlığı simgeleyen en önemli organlardan birisidir. Her kadın, estetik olarak güzel görünümlü göğüslere sahip olmak ister. Ozellikle yaz doneminde bikini ve ic camasiri seciminde bayanlarin cektigi zorluklar azinlikta degildir.

Memelerin, vucut hatlarina gore kucuk olmasi, ailesel veya hormonal  sebeplerle gelişme geriliği, doğumdan sonra veya kilo verme sonucu küçülmesi, memeden kitle cikarilmasi sonucu meme yapisindaki bosalmalar sonucu ihtiyac hissedilir. 

Meme buyutmek icin, bir cok bitkisel tabletler, kremler piyasada bulunmaktadir. Bazilari hormon içermektedir, bu nedenle hormon dengenizi bozar, kanser riskinizi de arttırabilir. Kullanildigi sure icerisinde memede cok az sertlik yapmakta fakat birakildiginda eski haline geri donus olmakta, beden olarak buyume sagliyamamaktadir.

Meme icine enjekte edilen yabanci maddelerden kanser riski, asiri reaksiyonlar nedeniyle uzak durulmalidir. Dunyada meme buyutme icin onaylanan enjeksiyon dolgu maddesi yoktur.

Kisinin kendi yag dokusunun kullanildigi yag enjeksiyonu yontemi, kisitli buyume sagliyan, tekrari gereken bir tekniktir.

MEME PROTEZIYLE MEME BUYUTME TEKNIGI

Meme büyütme operasyonu, en yaygın estetik ameliyatlarindandir. Meme proteziyle (silikon) buyutme teknigi gunumuzde kabul edilen, guvenli, en cok uygulanan yontemdir. 

Büyütmenin oranı ve konulacak protezin cinsine; kişinin arzusu , mevcut memenin durumu ve göğüs kafesinin ölçüleri dikkate alınarak belirlenir.

Meme protezleri silikondan yapılmış bir kac milimetre kalinliginda olan bir torba içinde silikon jel veya serum fizyolojik doldurulmuş sekildedir. Protez icine yerlestirilen silikon vücut için zararlı bir madde değildir, vücut içine yerleştirildikten sonra organizma ile kimyasal reaksiyona girmez. Silikon ile meme kanseri arasında herhangi bir ilişki olmadığı bilimsel bir gerçektir. Silikon jel icerikli protezlere dokunuldugunda meme kivamina daha yakindir.

Protezler, şekillerine göre genel olarak yuvarlak, anatomik (damla) protezler olarak ayrilir. Kisinin yapisina gore yerlestirilebilecek cok farkli sekillerde protezler vardir. Su damlasi protezler memenin doğal şekline daha uyumludur. Son yillarda pütürlü yüzeyli protezler kullanılmaya başlandı. Bu protezlerin amacı kapsül oluşma ihtimalini azaltmaktı ve bu konuda başarılı olundu.  

Protezlerin yerlesim yerleri; meme başı çevresi, meme altı kıvrımi, koltuk altı bolgesidir. Meme basindan yapilan kesi izi cok iyi iyilesmektedir, sut verme oraninda azalma olabilir. Meme alti kivrimindan yapildiginda 3-3,5 cm. lik ince cizgi izi kalabilir, kivrim yerinde oldugundan kolay fark edilmez. Sut verme oraninda degisiklik olmaz. Koltukalti daha az tercih ettigim yerdir, yaz doneminde koltukalti cok gizlenemiyen bir bolgedir.

Protezler ozel bir problem olmadigi muddetce uzun yillar kullanilmaktadir. Hamilelik ve emzirme sirasinda cikarilmasi gerekmemektedir. 

Operasyon genel anesteziyle yapilir. Yerlesim yerine gore kesi yapilarak protezin konulacagi bir cep hazirlanir. Bu cep  meme dokusunun hemen arkasında veya göğüs duvarı kasının altında olacaktır. Protezin konulma yeri, meme dokusuna, cilt ve kas yapisina bagli olarak belirlenir. Operasyon, genellikle bir –bir bucuk saat sürer. Memeleriniz, iyileşmeye yardımcı olmak için bandajlanir. Hastamiz aynı gün ya da ertesi gün hastaneden ayrılabilir.  

Operasyondan sonra 24-48 saat içinde ayağa kalkıp dolaşabilmenize karşın, birkaç gün süreyle biraz sizlama duyabilirsiniz. Birkaç gün sonra, bandajlar çıkartılıp, sporcu sütyeni giydirilir. Bu sütyen 3-4 hafta kllanilmaktadir. Gizli dikiş uygulandığı için deri yüzeyinde dikiş yoktur. 5-7 gün içinde ağır, yorucu ve uzun süreli olmamak koşulu ile her türlü aktiviteyi yapabilecek kadar iyileşirler. Memelerinizdeki ödemin tamamen inmesi 2-5 hafta alacaktır.

En sık problem kapsül oluşmasıdır. Bu protez etrafında vücudun oluşturduğu bir kılıf ile protezi sıkıştırmasıdır. Bunun oluşması ameliyat sonrası tarif edilen masajların düzenli yapılması ile büyük oranda engellenebilir.

Meme büyütme ameliyatları ile hem daha dolgun ve güzel görünümlü göğüslere  ve daha orantılı bir vücut şekline kavuşacaksınız. Yeni teknikler, size bakıldığında göğsünüz için operasyon geçirdiğiniz anlaşılmayacak kadar, doğal bir görünüm sağlamaktadır.

Guzelliklerle dolu gunler dilegiyle…

 

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ulvi Güner

Op. Dr. Ulvi GÜNER, 1985 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitiminin ardından Amerika'da Cleveland Clinic Foundation ve New York Üniversitesi'nde Estetik Cerrahi eğitimi de almış olan Op. Dr. Ulvi GÜNER, meme estetiği, liposelection, endolift, botox ve dolgu malzemesi uygulamaları, burun estetik operasyonu, yüz germe, göz kapağı estetik operasyonu gibi yüz estetik operasyonları ve karın estetiği konularında araştırmalar yapmış ve uzmanlaşmıştır.

Op. Dr. Ulvi GÜNER, İzmir’de bulunan özel kliniğinde hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir.  

 

Op. Dr. Ulvi Güner
Op. Dr. Ulvi Güner
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube