Lohusalık depresyonu hakkında

Lohusalık depresyonu hakkında

Doğumdan sonra yaygın olarak görülen hafif psikolojik durum değişikliği ve hüzün % 50-%70 oranında görülebilmektedir. Gerçek depresyon % 8-20 civarında olurken , ciddi psikoz tablosu ise % 0,2 oranında gözlenir.

Daha önce depresyon problemi olanlarda, yine daha önceki gebeliklerinden sonra depresyon geçirenlerde, bebeğinden uzun süreli ayrı kalma durumu olabilen hallerde bu belirtiler daha sık gözlenir. Eğer en hafif formu olan ve sık görülen annelik hüznü durumu 2 haftadan uzun sürüyorsa dikkat edilmelidir.

Ayrıca ekstra  tiroid sorunu olanlarda bu durum daha belirgin olabilir.  Özellikle doğumdan 2-3 ay sonra ortaya çıkan öfke , huzursuzluk, sinirlilik gibi şüpheli doğum sonu depresyon hallerinde tiroid fonksiyonları araştırılmalıdır.

Bu makale 23 Eylül 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Serap Yaltı

Doç. Dr. Serap Yaltı, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini
1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'nde yapıp Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Yandal uzmanlığını İnfertilite-Tüp Bebek üzerine yapmıştır.
Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2005 yılında Doçent unvanını almıştır.

Doç. Dr. Serap Yaltı, Mesleki çalışmalarına kendisine ait Serap Yaltı Özel Muayenehanesi' nde devam etmektedir.

Etiketler
Lohusalıktan sonra huzursuzluk
Doç. Dr. Serap Yaltı
Doç. Dr. Serap Yaltı
Muğla - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube