Lazer diş tedavisi

Lazer diş tedavisi

1960 senesinden bu yana tıp uygulamaları için kullanılan lazer teknolojisi her geçen gün gelişmeyi sürdürmektedir. Diş hekimliği de son yıllarda lazer teknolojisinden farklı pek çok alanda yararlanmaktadır. Lazerle diş beyazlatma en çok tercih edilen uygulama olarak öne çıkarken aynı zamanda dişeti tedavisi ve diş kemiği ve diş doku operasyonlarında da lazer güvenle kullanılmaktadır.

Lazerle diş tedavisinin sağladığı avantajlar arasında cerrahi operasyonlara oranla daha az ağrılı olması ve daha az şişliğin oluşmasıdır. Yine lazerle yapılan operasyonlarda iyileşme daha hızlıdır. Lazerle diş tedavisi ile iyileşme süreci kısaldığı için tedavi hem daha hızlı hem de daha etkili bir şekilde yapılmış olur.

Lazerle Diş Tedavisi Hangi Diş Hastalıkları İçin Uygulanabilir?

Gingivoplasti ve Gingivektomi: Diş eti görünümünün yetersiz olduğu ve estetik protez uygulamalarında gerek dişetinin şeklinin düzeltilmesi gerekse de boyunun ayarlanması gibi işlemlerin yapılması zorunlu bir hal alabilir. Yapılması gereken bu işlemlerin lazer teknolojisinin kullanılması hem kanama oluşmaması hem de iyileşme süresinin kısaltılması gibi yararlar sağlar. Bu sayede diğer tamamlayıcı işlemlerin geçiş süresini de kısaltır.

Küretaj: Diş eti için derinlenmesine temizlik yapılması için lazerin kullanılması durumunda anestezi yapılmasına gerek kalmaz ve iyileşme süresi çok daha kısadır.

Dişeti Yüzeyinde Meydana Gelen Renk Farklılıklarının Tedavisi: Dişeti yüzeyinde farklı nedenlere bağlı olarak meydana gelen renk farklılıkları cerrahi yöntemler ile kesilerek çıkarılırken lazerle yapılan tedavilerde kesi yapılmadığı için daha konforlu bir şekilde tedavi edilebilmektedir.

Lazer İle Uçuk ve Aft Tedavisi: Uçuk ve aft için şu ana kadar kesin bir tedavi bulunmamakla beraber halen yapılan tedavilerin ana amacı hastanın ağrısını azaltmaya yöneliktir. Lazerle aft tedavisi ise hem iyileşme süresini büyük bir oranda azaltmakta hem de aftın tekrarlama riskini düşürmektedir.

Lazerle Diş Beyazlatma: Sadece tek seans sonucunda bile etkili sonuçların alınmasını sağlar.

Lazerle Diş Hassasiyeti Tedavisi: Farklı pek çok nedene bağlı olarak gelişebilen diş hassasiyeti lazarle dentin kanallarının kapatılması sonucunda kolay bir şekilde tedavi edilebilmektedir.

Lazerle Biostimülasyon: Lazer enerjisi düşük dozlar ile verilerek yapılan tedavinin ardından hastanın duyduğu ağrı hissi hafifletilmekte ve iyileşme süreci hızlandırılmaktadır.

Diş Çürüğünün Lazerle Temizlenmesi: Sement, dentin ya da diş minesi üzerinde oluşan çürükler lazer teknolojisi sayesinde anestezi uygulanmadan çok daha kolay bir şekilde temizlenebilir.

Lazerle Kanal Tedavisi: Dişin kanallarının temizlenmesi için lazer teknolojisinden yararlanılır. Yapılan istatistiksel çalışmalar sonucunda lazerle yapılan kanal tedavilerinin daha başarılı olduğu kanıtlanmıştır.

Bu makale 18 Haziran 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Emin Savaş

Dt. Emin Savaş, 1980 yılının Aralık ayında doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerinin ardından 6 yıllık hekimlik deneyimini Marmara Üniversitesi Diş hekimliği fakültesinde ingilizce olarak tamamlamıştır.  2007 yılında Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene hastalıkları ve cerrahisi bölümüne kabul edilen Emin SAVAŞ akademik çalışmalarına fakülte içerisinde devam etti. Estetik diş hekimliği ve lazer uygulamaları alanında birçok eğitim ve kongre katılımı gerçekleştirdi.

Mesleki hayatına Dentagra Ağız Ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde devam etmektedir.

Etiketler
Lazerle diş tedavisi
Dt. Emin Savaş
Dt. Emin Savaş
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube