Kuru iğne akupunktur tedavisi

Kuru iğne akupunktur tedavisi

KURU İĞNELEME (DRY NEEDLING) TEDAVİSİ İLE KAS ROMATİZMASI BEL BOYUN SIRT AĞRILARINA ÇÖZÜM

     Kuru iğneleme son yıllarda hekimler ve fizyoterapistler tarafından yaygın kullanılmaktadır. Bizde kliniğimizde birçok hastalıkta başarı ile kullanmaktayız. Kuru iğneleme hastanın şikayetlerine ve klinik bulgularına göre kas içine uygulanan destekleyici bir tedavi yöntemidir . Bu yöntemde akupunktur iğnelerine benzeyen iğneler kullanılır. Akupunkturdan farklı olarak iğne vücutta uzun süreli kalmaz, iğne içerisinde herhangi bir ilaç olmadığından dry (kuru) needling (iğneleme) olarak adlandırılır. Antialerjiktir yani herhangi bir allerjiye sebebiyet vermez, yan etkisi ve diğer ilaçlarla etkileşimi yoktur.

    Kuru iğneleme nasıl etki eder ? Kuru iğneleme mekanizmaları kesin bilinmemekle beraber  mekanik ve biyokimyasal etkileri vardır. Tetik nokta iğneyle ağrıyı azaltmada olumlu biyokimyasal değişiklikler, neden olduğu bilinmektedir. Kas ve sinir sisteminde ağrı mekanizmalarını uyararak ağrının azaltılması üzerinde büyük etkiye sahiptir .  İğneyle  uyarılan bölgede kan dolaşımı artar ağrı mediatörleri bölgeden uzaklaşır endorfin ve kortikosteroid gibi nörokimyasallar serbest kalır ağrı-spazm odağı çözülerek kas gevşer

    İğneleme sırasında hasta iğnenin battığını  genellikle hissetmez. Yapılan iğne sayısı ağrılı bölgedeki tetik nokta sayısına göre ayarlanır. Kliniğimizde seans sayısı genelde haftada bir 3-4 seans şeklinde yapılır. Kliniğimizde uyguladığımız tedavilerden önemli oranda başarılar elde edildi.

    Yöntem en çok kas romatizması da denilen Fibromiyalji, myofasial ağrı sendromunda (MAS) halka arasında kulunç olarak da adlandırılan fibrozit noktaları üzerinde kullanılır.

Kuru iğnelemenin kullanıldığı hastalıklar:

MAS (myofasial Ağrı Sendromu) Kas Romatizması, Fibromiyalji sendromu,

Baş ağrıları (gerilim-migren tipi),

Disk hernisi(bel-boyun fıtığı),

Spor yaralanmaları,

Eklem problemleri-Çene eklemi ağrıları,

Donuk omuz (frozen shoulder),

Lateral ve medial epikondilit (Tenisçi ve golfçü dirseği),

Duruş bozukluğuna bağlı ağrıları,

Kalça,diz ve ayak-ayak bileği problemleri ,

Omuz,dirsek ve el bileği ağrıları,

Tendinit ve ligamentitler 

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Süleyman Tatlı

Uzm. Dr. Süleyman TATLI, 1971 yılında Osmaniye'de doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Osmaniye'de bitirdikten sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başlamış ve 1995 yılında eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2003 yılında ise Fırat Üniversitesi'nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ihtisasını başarıyla tamamlayarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı olmuştur.

2,5 yıl Özel Çorlu Şifa Hastanesi'nde, 2 yıl Adana Fizyomed Dal Merkezi'nde, 2 yıl Afyon Korel Thermal Otel Klinikte, 2,5 yıl Tarsus Aktif Yaşam Merkezi'nde ve 2 yıl Adana Ortadoğu Hastanesi'nde görev yapmış olan Uzm. Dr. Süleyman TATLI, şu anda ise Özel Medline Adana Hastanesi'nde hastalarını kabul etmektedir.

Etiketler
Kuru iğne tedavisi mas fms yaygin kas ağrilari
Uzm. Dr. Süleyman Tatlı
Uzm. Dr. Süleyman Tatlı
Adana - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube