Kürtaj nasıl yapılır

Kürtaj nasıl yapılır

KÜRTAJ NASIL YAPILIR? Kürtaj için gelen kadın önce muayene edilir. Son adet tarihi, kan grubu, geçirdiği hastalıklar, önceki gebelikleri, karşılaştığı sorunları olup olmadığı, geçmişte düşük, kürtaj olup olmadığı, doğum yapmış ise doğum şekli kaydedilir. Sonra muayeneye geçilir. Transvajinal ultrason ile gebelik varlığı ve haftası belirlenir.

Muayenede enfeksiyon olup olmadığı belirlenir ve kürtajdan sonra enfeksiyon tipine uygun antibiyotik kullanılması önerilir. Gebelik sonlandırılacaksa onay belgesi imzalanır. Kürtajda anestezi şekline hastayla birlikte karar verilir.

Kürtajda anestezi şekilleri: 

1- Lokal anestezi; Rahmin iki yanına ağrı duyulmasını engelleyen lokal anestezik ilaçlardan yapılır.
2- Sedasyon; Hastaya damardan sakinleştirici ilaç yapılarak ağrı duyması azaltılır,sakinleştirilir. Hastada hafif uyku hali yaratılarak operasyon daha rahat yapılır.
3- Genel anestezi; Derin uyku hali yaratılarak yapılır. Mutlaka ameliyathanede uygulanmalıdır.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ayşe Darama

Op. Dr. Ayşe DARAMA, Giresun'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini Giresun'da tamlamıştır. Ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini iyi bir derece ile bitirmiş ve tıp doktoru unvanı almıştır. 2 sene Karadeniz, 2 sene de Konya'da pratisyen hekim olarak görev yapmıştır. Bu sırada Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda ihtisas eğitimini tamamlamış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Bir süre Ordu Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olarak görev yapmış, daha sonra İstanbul'a atanmıştır. Sağlık Bakanlığı Okmeydanı AÇSAP'dan emekli olmuştur. Daha sonra Özel GOP Hastanesi'nde çalışmalarına devam etmiştir. 1988 yılından günümüze kadar Ordu ve İstanbul olmak üzere aralıksız muayenehane hizmeti vermiştir. Hekimlik hizmeti süres ...

Etiketler
Kürtaj için nelere dikkat etmeliyim
Op. Dr. Ayşe Darama
Op. Dr. Ayşe Darama
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube