Korona virüs salgını sırasında çocuğumuza nasıl davranmalıyız

Doç. Dr. Fatih Ünal
Doç. Dr. Fatih Ünal
7 Aralık 202064 görüntülenme
Randevu Al
Korona virüs salgını sırasında çocuğumuza nasıl davranmalıyız

?Korona virüs salgını günlerinde evde çocuklarımıza karşı sorumluluklarımız :

?Korona virüs salgını  sırasında çocuklarımızla evimizde aktiviteler yapmalı ve kaliteli zamanlar geçirmeliyiz .

?internet üzerinden tüm aile bireylerinin ortak katılabileceği egzersizler yapabilir.


 ?çocuklarımızla oyun( özellikle kutu oyunları, satranç, dama,  twester oyunu  vb ) , resim, müzik ve kitap okuma, evde sinema  etkinlikleri yapılabilir.

?çocuğunuz daha önceden gitar , müzik kursuna gidiyor ise öğretmeni ile on line eğitimine devam etmesi sağlanabilir....

?aile bireylerinin  çocuklarla aktivite  yaptığı zaman günde en az30-45 dakika arasında olmalı, bu sırada aile bireylerinin hiçbirisi digital alet ile aile bireyleri ilgilenmemeli ve sadece çocuk ile vakit geçirmelidir *

?ergenler ve çocuklar medyayı çok kullanmaktadır, bu konuda aile bireyleri rol model olmalı, daha çok sosyalleşme evdeki Kişiler arasında olmalıdır.

?evde geçirilecek keyifli zaman ve kaliteli zaman çocuk için önemlidir

?aile bireylerinin birisi veya ger ikisi de işe gitmesi gerekiyorsa çocuğunuz sevdiği oyuncaklar ile oynamalıdır. Kendisinin yalnız ve evde bırakıldığı hissi uyandırılmamalı, gün içerisinde çocuk ile on line görüşme yapılmalıdır . Bu sürede sevdiği  bir kişi yanında olmalı, bakıcının ulaşımını aile bireyi direk kendisi evden alıp götürme şeklinde sağlamalıdır . 


????evde kaldığımız bu günlerde evde tamir işleri ve tadilat işleri ertelenmelidir. Gürültü bizim ve çocuğumuzun stresimizi arttırabilir, bağışıklık sistemimiz enfeksiyona eğilimli hale gelebilir. Ayrıca komşularımızda durumdan rahatsız olabilirler. *

?Aile bireyleri medya haberleri ve aile büyüklerinden alınan haberlerden olumsuz etkileniyor ise mutlaka stresini atarak çocuğa yaklaşmalıdır.

?Stres atma işlemi olaraksevdiğiniz yakınınız, arkadaşınız ile  internet üzerinden görüşme, müzik, dans spor yapma şeklinde olabilir .

?Çocuğunuza ve ergenlere öğüt yerine bilimsel  verilerle onların seviyesine inerek gelişen olayları açıklamak önemlidir. Ergenlerin öğüt verilmekten hoşlanmayacağı unutulmamalıdır

?çocuğumuzun yatma kalkma düzeni mümkün olduğunca tıpkı okul zamanı gibi olmalı geç yatma ve kalkma olmamalıdır.

???Hepinize sağlıklı mutlu günler dilerim

Yazar Hakkında

Doç. Dr. Fatih Ünal

Doç. Dr. Fatih Ünal

29 Mayıs 1966 tarihinde Uşakta doğdu. İlkokulu Aybey  İlkokulunda, ortaokulu Halit Ziya Uşaklıgil Ortaokulunda bitirdi. Lise öğrenimini ise İzmir Ataturk Lisesinde bitirdi. Tıp eğitimini 1983-1989 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde bitirdi. Mecburi hizmetini Muğla E Tipi Cezaevinde yaptıktan sonra, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları eğitimimini/ ihtisasını  İstanbul  Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1991-1995 yılları arasında tamamladı. 1996- 1998 yilları arasında Aydın  SSK Hastanesi Çocuk Hastalıkları bölümünde çalıştı. 1998-2001 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Bilim Dalında yandal ihtisasını tamamladı. 2002 -2008 yılları arasında SSK Çekirge Çocuk Hastanesi, 2009-2011 yilları arasında  Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji bölümlerinde çalıştı. 2010 yılında Bursa Çölyakla Yaşam Derneği kurucu üyeleri arasında yer aldı, derneğin İlk dönem başkanlığını yaptı. 3 Ekim 2013 yılında Çocuk Gastroenteroloji Doçenti oldu. 2011 yılından beri kendi muayenehanesinde çalışmakta.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.