Kızlık zarı dikimi nasıl yapılmalıdır?

Op. Dr. Murat Gök
Op. Dr. Murat Gök
27 Aralık 2019182 görüntülenme
Randevu Al
Kızlık zarı dikimi nasıl yapılmalıdır?

     Kızlık zarı dikimi için değişik operasyon çeşitleri olsa da ,en geçerli ve sağlıklı olanı Fleb Yöntemi' dir.Bu yöntemde yırtılmış olan dokunun bir kısmı çıkartılarak,sağlıklı doku normal anatomik poziyona getirilir.Böylece doku mümkün olduğunca eski haline getirilmeye çalışılır.

    Kullanılması gerek sütür (dikiş) malzemesi çok önemlidir.Karın içi ameliyatlarda kullanılan kalın ipler değil,estetik ameliyatlarda kullanılan ince dikiş malzemeleri kullanılmalıdır.

     Önemli konulardan bir tanesi de sterilitedir.İşlem hastane veya temiz,bakımlı ve konforlu kliniklerde yapılmalıdır.Kullanılan malzemeler kullan-at olmalı veya ortamda malzemeleri sterilize edecek teçhizat bulunmalıdır.

     İşlem ortalama 20 dakika sürmekte,hafif bir anestezi uygulanmaktadır.Uyandıktan sonra az bir sızı duyulması doğaldır.Hasta en az 1 saat dinlendirilerek takip edilmeli,daha sonra taburcu edilmelidir.

    İşlemden sonra 1 hafta ani ve aşırı fiziksel aktivite olmamalı,hekimin verdiği antibiyotik doğru ve eksiksiz kullanılmalı,tuvalet temizliğine dikkat edilmelidir.

   Hastanın en geç 1 ay içerisinde kontrol edilmesi önemlidir.Cerrahi tecrübesi olan ellerde yapılan ve hastanın da kendisine dikkat ettiği durumlarda sonuçlar yüz güldürücüdür.

Etiketler

Kızlık zarı bozulduğundaKızlıkta çentikKızlık zarı muayenesiKızlık zarı tamiriKızlık zarı tabusuKızlık zarı onarımıKızlık zarı onarımKızlık zarı dikimiKızlık zarı (hymen-himen)Kızlık zarı muyenesiKızlık zarı yırtılmasıKızlık zarının yırtılmasıKızlık zarı hakkında genel bilgiKızlık zarı ne zaman kanarKızlık zarında yırtılmanın zamanıKızlarda kanamaKızlık korkusuKızlık zarının dikimiKızlık zarı tipleriKızlık zarı anatomik yapısıKızlık zarı esnekliği

Yazar Hakkında

Op. Dr. Murat Gök

Op. Dr. Murat Gök

Op. Dr. Murat GÖK, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi (İngilizce) Tıp Fakültesin'de başladığı tıp eğitimini 2000 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 2005 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır