Kimyasal peeling nedir?

Kimyasal  peeling  nedir?

Cildin yüzeyel tabakasının çeşitli kimyasal maddelerle, derin ,orta ve yüzeyel şekilde soyma ve canlandırma işlemidir. Bu işlemler için Glikolik asit, Laktik asit, Sitrik asit, Triklorasetik asit gibi ajanlar kullanılmaktadır.

Neden Kimyasal Peeling Yaparız?

1. Yıpranmış cildin canlandırılıp parlaması
2. Leke izlerinin tedavisine yardımcı olmak
3. Akne (sivilce) ve izlerinin tedavisinde
4. İnce kırışıklıkların giderilmesi
5. Ciltteki siyah noktaların yok edilmesi

Kimyasal Peeling Hangi Sıklıkta ve Ne Zaman Yapılır?

Sorun doğru tespit edilip gerekli peeling ajanı uygulaması 5-10 seans uygulanır.özellikle kış ve bahar mevsimlerinde (Güneş ışınlarının çok etkili olmadığı dönemlerde)uygulanır.Tedavinin şekline bağlı olarak 7-10-15-30 gün aralıklarla uygulanır.

Kimyasal Peeling Uygulamasında Yan Etki veya Ağrı Var Mıdır?

Uygulama sırasında hafif kaşınma ve yanma gibi hisler duyulur.Ağrılı bir işlem değildir.İşlemden kısa süre sonra geçen kızarmalar oluşabilmektedir.Az görülmekle birlikte irritan kontakt dermatit,ciltte aşırı soyulma ve kabuklanma olabilmektedir.İyi bir bakım ve koruma ile bu etkiler kalıcı olmamaktadır.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Servet Karayün

Dr. Servet KARAYÜN, 1972 yılında Hatay - İskenderun'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini İskenderun'da tamamlamıştır. Ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1998 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.

2000-2003 yılları arasında Kırıkkale SSK Hastanesi'nde, 2003-2011 yılları arasında ise Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde çalışmıştır. 2005-2013 yılları arasında 8 yıl süreyle Medikal Estetik Hekimi olarak birçok kurum ve kuruluşta görev yapmıştır.

Dr. KARAYÜN, hala Ankara - Çankaya'da bulunan özel kliniğinde hastalarını kabul etmektedir.

Etiketler
Kimyasal peeling sonuçları ve etkisi
Dr. Servet Karayün
Dr. Servet Karayün
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube