Kimlere implant uygulanabilir ?

Kimlere implant uygulanabilir ?

İmplantlar belli bir uzunluğa ve belli bir kalınlığa sahip materyaller olduklarından, implant yerleştirilecek bölgede yeterli kemik hacminin ve yoğunluğunun olması gerekmektedir. Diş kaybı olan bölgelerde fizyolojik kemik erimesi olacağından, mümkün olan en kısa zamanda implant uygulamasına gidilmelidir.Bahsedilen kemik erimesi kişiden kişiye değişen oranlarda olacağından üst çene de sinüs boşlukları , alt çenede altçene damar ve sinir paketini içeren mandibular kanal gibi anatomik oluşumlara belli uzaklıkları sağlayan kemik mesafesine sahip olunması gerekmektedir.

İmplant uygulaması için bir üst yaş sınırı yoktur. Kişinin genel sağlık durumunun iyi olması ve ağız hijyeninin kontrol altında olması yeterlidir . Ancak çok uzun süre dişsiz beklemiş kişlerde ,kemik erimesi sebebiyle belli bölgelere implant yerleştirmek mümkün olamayacağından ,yapılması istenen implant üstü sabit protez seçenekleri daralacaktır. İmplantın ömürlük bir uygulama olduğu düşünülürse ,özellikle belli bölgelerde diş kaybı yaşandıktan sonra , zaman geçirmeden implant tedavisine başvurulması , kişinin ileri yaşlarda sabit protez kullanma ihtimalini çok büyük oranda arttırır. Ancak bu kaybedilen her diş için bir implant gerektiği anlamına kesinlikle gelmez. Tamamen dişsiz bir bireyde her bir çenede 6- 8 adet implant yerleştirilmesi sabit protez için yeterli olmaktadır.

Genç bireylerde ise implant uygulanabilmesi için bireyin aktif kemik büyüme ve gelişim döneminin sona ermiş olması gerekir. Bu da kişiden kişiye değişmekle birlikte 17-18 yaş civarıdır

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Ceyda Sancaklı

Etiketler
İmplantasyon
Dt. Ceyda Sancaklı
Dt. Ceyda Sancaklı
Sakarya - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube