Kemerli burun nedir?

Kemerli burun nedir?

Burun estetiği için birçok hastanın kemerli burun sorunu ile geldiği bilinen bir gerçek. Kemerli burundan kasıtın ne olduğu ve nasıl bir uygulama süreci gerektirdiği de aslında her kişiye açıklanmalıdır. Yüze profilden bakıldığı zaman burun sırtında mevcut olan eğrilik daha net fark edilir. Bu kısım kemik ve kıkırdak yapısından oluşmaktadır. Burundaki kemerin büyüklüğü kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Burundaki kemer oluşumundan dolayı burun uç kısmı da aşağıya doğru devam eder. Kemerli burun yapısını estetik açıdan sorunlu burun şekli olarak tanımlamak en doğrusudur.

Eğer burun bölgesinde kemer oluşumu çok fazla değilse yalnızca törpülemek yeterli olacaktır. Ancak fazla olan kemerler için törpüleme haricinde farklı uygulamalar tercih edilebilir. Dikkat edilmesi gereken nokta, burundaki kemerin estetik operasyon sırasında hangi yöntemlerle düzeltildiği değil, kemeri yok ederken aşırıya kaçmamaktır. Eğer gerektiğinden çok olacak şekilde kemer alınırsa burun yapısı tamamen deformasyona uğrar. Bu da yeni bir burun estetik ameliyatını beraberinde getirir. Bu nedenle hastaların kemerli burun sorununda uzman bir doktor seçimi sağlaması çok önemlidir.

Kemerli burun için genel bir estetik ameliyat sürecinden söz etmek doğru olmaz. Kemerin ne derece olduğu ve diğer detayları ameliyatın içeriğini belirleyecektir. Bu nedenle hastaların detaylı bir muayeneden geçmesi gerekir. Doğru hekim seçimi sayesinde kemer yeterli miktarda giderilir ve düzgün bir burun yapısı elde edilebilir.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz

Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan OĞUZ, 1983 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2013 yılında Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. 2013-2015 yılları arasında mecburi hizmetini gerçekleştirdikten sonra hastalarına daha iyi hizmet verebilmek için devletteki görevinden istifa ederek özel sektörde görevine devam etmiş olan Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan OĞUZ, ihtisası boyunca özellikle estetik burun cerrahisi, horlama ve uyku apnesi tedavisi, çocuk kulak burun boğaz hastalıkları ve boyun cerrahisi konularında kendini geliştirme fırsatı bulmuştur. Ayrıca, uzmanlık eğitimi sonrasında Güneydoğu Anadolu bölgesindeki mecburi hizmeti esnasında ...

Etiketler
Burun estetiği
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube