Kegel egsersizi

Op. Dr. İrfan Tarhan
Op. Dr. İrfan Tarhan
17 Mart 2015259 görüntülenme
Randevu Al
Kegel egsersizi

KEGEL EGSERSİZİ

Kegel egsersizi vajen kaslarını kuvvetlendirmek için yapılır. Vajen kaslarının kuvvetli olması idrar kaçırmayı azaltmada, doğum sırasında vajinal kasları kullanarak ıkınma ve gevşeme hareketinin yapılmasında ve daha iyi cinsel performans için önemlidir.

Bu hareket idrar tutmak için yapılan harekettir. İdrar yaparken tutma hareketi yalnızca kasmayı öğrenmek için yapılmalı, idrar yaparken egzersiz yapılmamalıdır. Hastaya çalıştıracağı kaslar iyi öğretilmeli. Egzersiz doğru yapılmazsa pelvik organ sarkmasını arttırır. Egzersiz sırasında bel ve karın bölgesinde ağrı olmaması gerekir. Bu bölgelerdeki ağrı egzersizin yanlış yapıldığı anlamına gelir. Egzersiz sırasında nefes tutup,göğüs kaslarını kasmak yanlıştır.

Kegel egzersizinde uygulama

    1. hafta: Pelvis kasları 5 dakika süreyle 6 saniye kasılır 6 saniye gevşetilir(toplam 12 saniye). Bir dakikada toplam 5 kasılma 5 dakikada 25 kasılma. Günde 3 kez 5 dakikalık uygulama yapılır. Toplam 75 kasılma.

     2.hafta: Günde 10 dakikalık sürelerle 3 kez uygulanır (Toplam 150 kasılma).

     3.hafta: Günde 15 dakikalık sürelerle 3 kez uygulanır. (Toplam 225 kasılma).

     4.-24. hafta:Günde 20 dakikalık sürelerle  3 kez uygulanır. (Toplam 300 kasılma).

     24. hafta sonrası: Günde 3 kez 10 dakika 2 kez 15 dakika uygulanır. (Toplam 250 kasılma).

Etiketler

Kegel egzersizinde uygulamaKegel egzersizinde uygulama nasıldırKegel egzersizi nedirKegel egzersizi nasıl yapılırKegel egzersizinde uygulaması hakkındaKegel egzersizi ne için kullanılır

Yazar Hakkında

Op. Dr. İrfan Tarhan

Op. Dr. İrfan Tarhan

Op. Dr. İrfan Tarhan, 1968 yılında Mersin'in Gülnar ilçesinde doğdu. İlkokul eğitimini Konya Akşehir'de ortaokul eğitimini ise Anamur'da tamamlamasının ardından lise eğitimini 1981 ile 1985 yılları arasında Kuleli Askeri Lisesi'nde tamamladı.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır