Doktorsitesi.com

KANAL TEDAVİSİ NEDİR

Dr. Dt. İhsan Pektaş
Dr. Dt. İhsan Pektaş
29 Ekim 2015519 görüntülenme
Randevu Al
KANAL TEDAVİSİ NEDİR

KANAL TEDAVİSİ NEDİR? NASIL YAPILIR?

Dişin pulpa odası dediğimiz, sinir ve damar paketlerinin bulunduğu odaya kırık, çürük veya kesim esnasında bu odanın perfore edilmesi neticesinde, mikro organizmaların bulaşması halinde, oluşan şikâyetlerin giderilmesi için yapılan tedaviye kanal tedavisi denir. Kanal tedavisi ağrısız bir tedavidir. İlk önce uygun anestezi tekniği yapılarak tedaviye başlanır. Dişin tam uyuşmaması halinde antibiyotik yüklenerek tedavi ertelenir. Bir sonraki seansta anestezi yapıldıktan sonra çürük kısımlar temizlenip pulpa kavitesi hazır hale getirilir. Pulpa odasındaki ve kanal içindeki sinirler uygun kanal aletleri ile uzaklaştırılır. Daha sonra kanal boyu Apex Stoper cihazı ile ölçülüp uygun eğeler ile kanal genişletilir. Her genişletmede kanal boşluğu uygun dezenfektanlarla yıkanır. Daha sonra dişin durumuna göre uygun kanal patı seçilip, geçici dediğimiz dolgu ile kapatılır.

Uygun kanal patının özelliğine göre 5 gün veya bir hafta beklendikten sonra, şikâyetler geçmiş ise kanal boşluğu daimi kanal patı ile doldurulup, bir süre bu şekilde bekletilir. Kanal Tedavisi, dişin çekiminden önce yapılabilecek son aşamadır. Yüzde yüz başarı diye, bir şey söz konusu değildir. Uygun tedavi yöntemi ve steril şartlarda kanal tedavisinin yapılması, tedavinin başarısını olumlu yönde etkileyecektir.

Etiketler

Kanal tedavisi hakkındaKanal tedavisinin süresiKanal tedavisi nasıl yapılırKanal tedavisi nedir nasıl yapılırKanal tedavisi neden yapılır

Yazar Hakkında

Dr. Dt. İhsan Pektaş

Dr. Dt. İhsan Pektaş

Dr. Dt. İhsan PEKTAŞ, 1971 yılında Malatya'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Malatya'da tamamlamasının ardından Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başlamış olduğu lisans eğitimini 1994 yılında tamamlayarak diş hekimi unvanı almıştır ve meslek hayatına yine Malatya'da özel muayenehanesinde başlamıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır