Işık dolgusu

Op. Dr. Eser Aydoğdu
Op. Dr. Eser Aydoğdu
8 Kasım 2014273 görüntülenme
Randevu Al
Işık dolgusu

Cildin nemi yeterli ise stratum corneum tabakası pürüzsüz bir görünüm kazanır ve ışığı yansıtma özelliğine sahiptir. Eğer stratum corneum tabakası  kuru , nemsiz ise içindeki hücrelerin düzen yapısı bozulur , ışığı deriden düzgün olmayan açılarla yansıtacağından cildimiz daha donuk ve mat bir şekilde gözükebilir. Anlaşılan şu ki parlaklık ışıltılı bir görünüm canlı bir cilt dokusu için cildin nemi çok önemlidir. bu nemi kaybetmemize sebep olan faktörler  güneş ,sigara, beslenme şeklimiz,çevre kirliliği, toksinler olabilir. Bu kaybettiğimiz nemi nemlendirici ürünler bakım ürünleriyle kazanmamız mümkün değildir. Çünkü bu ürünler bu nemi kaybetmeden önce etkilidir. Ciltteki bu nemi sağlamak için dermis içerisine dışarıdan bir ürün vermemiz gerekmektedir.  Işık dolgusu da işte burada devreye girer. Işık dolgusu 3 hafta aralarla, 3 seansta yapılan bir uygulamadan ibarettir. İçerdiği hyaluronik asit, antioksidan, vitamin ve mineraller ile cildin dış uyarılara karşı savunmasını arttırıyor , cildin nemini geri veriyor, hücre yenilenmesini uyaran bir etki sağlayarak parlak bir görünüm elde ediliyor. Böylece nemli olan cilt ışıltılı bir görünüme kavuşmuş oluyor
Işık dolgusu;  cildin ışığı yansıtma kapasitesini artırmak için yapılan  çok tercih edilen bir uygulamadır. Cildin kalitesini arttıran ve ışık yansıtıcı özelliği olan, dolgunun anti-aging bakımlarının istenilen bir tamamlayıcısıdır. Cildin nemlenmesine ve onarılmasına yardımcı olur. Ciltte sıkılaşma, parlama ve  nemlendirme sağlar.

Amacı, cilde, ışığı yansıtma kapasitesini tekrar kazandırmak.Işık dolgusunun içeriği; hyalüronik asit ve yeniden yapılandırma kompleksinden oluşuyor. Hyalüronik asitin yaşla birlikte vücuttaki üretimi de azalıyor. Böylece yaşlanma belirtileri olan ciltte matlık, kuruluk, cansızlık ve kırışıklıklar ortaya çıkıyor. Bu yüzden hyalüronik asit dışardan verilmesi gerekmektedir.  Işık dolgusu, hem içeriğindeki hyalüronik asit hem de yeniden yapılandırma kompleksi sayesinde, derinin kalitesini olumlu yönde değiştirir.

Etiketler

İşık dolgusu nasıl yapılırİşık dolgusu kimlere uygulanırİşık dolgusu hangi durumlarda yapılırİşık dolgusu nedirİşık dolgusu hakkındaİşık dolgusu yan etkisi var mıdır

Yazar Hakkında

Op. Dr. Eser Aydoğdu

Op. Dr. Eser Aydoğdu

Op. Dr. Eser AYDOĞDU, Samsun'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Gaziantep’te tamamlamıştır. Ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisas eğitimini de tamamlamış ve uzmanlığını almıştır. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde El Cerrahisi ve Onkolojik Plastik Cerrahi eğitimleri de almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır