İnfantil kolik ve infantil kolikde babaların rolü

Uzm. Dr. Leyla Yolar
Uzm. Dr. Leyla Yolar
21 Mayıs 2018104 görüntülenme
Randevu Al
İnfantil kolik ve infantil kolikde babaların rolü

İnfantil kolik aileler için çok önemli bir problem olup, 15. günden itibaren başlar. 3 ay bazen 6 aya kadar sürebilen bir durumdur. Genellikle sağlıklı, iyi beslenmiş bebeklerde 3 haftadan uzun süreli, haftada 3 günden fazla, günde en az 3 saat ağlama nöbetleri ile karekterize bir durumdur. Aynı saatlerde olması tipiktir.

İnfantil koliğin nedeni tam olarak anlaşılamamıştır. Bebeklerin sağlıklı olması ve olayın belli bir süre sonra kendiliğinden düzelmesi tanıda zorluklar yaratmaktadır.

Babaların psikolojik ve pratik destekleri çok değerli olup bu konuda yüreklendirilmelidir.

Babalar işleri nedeniyle sıklıkla ihmalkar olsalarda rolleri çok önemlidir. Bebeği ile ilgilenmesi, eşine yardımcı olması anneye güven duygusu verir.

Tedavide ilaçlar, bitki çayları, karnına sıcak su uygulaması ve masaj önerilmektedir.

İnfantil kolikli bazı bebeklerde inek sütü allerjisi olabileceği akılda tutulmalıdır.

Annenin beslenmesinde kahve, çay, kola gibi kafein içeren içeceklerin azaltılması,sigaranın kesilmesi önerilir.

Bebeklerin mümkün olduğu kadar anne ile teması kesilmemeli ve gerekli olduğu zamanlarda anne ayrılıkları azaltılmalıdır.

Etiketler

İnfantil kolik nedirİnfantil kolikİnfantil kolik tedavisiİnfantil kolik bebekler

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Leyla Yolar

Uzm. Dr. Leyla Yolar

Uzm. Dr. Leyla YOLAR, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde, başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olmuştur. Ayrıca Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Göğüs Hastalıkları kliniği'nde 3 ay boyunca astım ve çocuk alerjisi eğitimi almış ve Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, görev almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır