İmplantınızın Bakımı

Dt. Ülkü Koloğlu
Dt. Ülkü Koloğlu
27 Şubat 2018131 görüntülenme
Randevu Al
İmplantınızın Bakımı

İmplantınızın uzun süreli başarılı olabilmesi bir çok faktöre bağlıdır. Bu faktörlerden biri de çok titiz bir ağız bakımıdır!

Doğal diş ve dişetleriniz gibi, implantınızın da bilinçli bir ağız bakımına ihtiyacı vardır. Çünkü ağızda sayılamayacak kadar çok sayıda bakteri barınır. Dişlerin aralarını ve implant çevresini fırçalamak ve temizlemek, yemek artıklarını ve plağı (dişlerin, dişetlerinin ve implantların üzerinde biriken bakteri içeren tabaka) uzaklaştırmaya yardımcı olur.

Plaktakı bakteriler dişetlerini irite eden ve iltihaba neden olan toksinler ve enzimler üretirler. Hergün uzaklaştırılmayan plak taş veya tartar denilen sert ve pürüzlü atıklara dönüşebilirler.

Tartar, periodontal (dişeti) hastalığın ana nedeni değildir. Fakat tartarın üstündeki pürüzler zararlı bakterileri ve toksinleri tutar. Bunları düzenli fırçalama ile bile uzaklaştırmak imkânsızdır (impladent.com.tr). Tartar bir kere oluştuktan sonra, ancak dişhekimi kliniğinde profesyonel olarak temizlenmesi ile uzaklaştırılabilir.

Yeni implantlarınızı korumak ve diş çürüğünden ve dişeti hastalığından korunmak için dikkatli bir ağız temizliği için her gün birkaç dakikanızı ayırın. Dişlerinizi günde iki kere floridli bir diş macunu ile fırçalayın. İmplantların parçalarının sırtlarını da fırçalayabilmek için dişlerin arkalarına ulaşın. Fırçalama tekniğinizi doğru yapıp yapmadığınızı öğrenmek için dişhekiminiz ile tekrar edin.

İmplantın çevresini ve doğal dişlerinizi diş fırçasının ulaşamadığı yerlerdeki alanlarda biriken plak ve atıkları uzaklaştırmak için günde bir kez dişipi veya başka bir ara yüz temizleyicisi ile temizleyin. Her dişin önünü, yanlarını ve arkasını temizleyin. Eğer dişipini tutmakta zorlanıyor iseniz, özel dişipi tutucuları implantların çevresine ulaşmanıza ve temizlemenize yardımcı olur.

Ara yüz fırçaları dişlerin, dişetlerinin ve implantın metal parçalarının etrafındaki kuytu köşeleri temizlemek için dizayn edilmiş küçük fırçalardır. Bu fırçalar diş ipinin yerini tutamaz, sadece ek temizleyicilerdir.

Dişhekiminiz plağı azaltmak veya diş çürüğünü engellemek için özel bir ağız gargarası önerebilir.

Bütün diğer diş restorasyonları gibi implantlar ile de sert objeler veya buz çiğnemekten kaçının. Düzenli dişhekimi kontrolleri bir ZORUNLULUKTUR. Daha sık olarak diştaşı temizliği yaptırmanız gerekebilir. Kontroller ve röntgen alımı için fazladan randevulara gelmeniz gerekebilir. Kliniğiniz sizin için bir takvim çıkaracaktır ve bu takvim gelecek yıllar içinde gülüşünüzü ve implantlarınızı korumanıza yardım edecektir.

Etiketler

Diş tedavisiİmplantasyonİmplant kaynaşmasıDişçiİmplantın ömrüİmplant ömrüİmplant başarısızlıkİmplant korkusuİmplant başarılı mıdırİmplant sonrası ağrılarİmplantın olmamasıİmplant çeşitleriİmplant hangi maddeden yapılmıştırİmplant kontrolüİmplant riskiİmplant başarısızlığıİmplant operasyonu sonrasıİmplant sonrası yemekİmplant uygulamasıİmplant şartlarıİmplant ne zaman yapılırİmplant yapılırken anesteziDiş hastanesiMaltepe dişDişçi maltepe

Yazar Hakkında

Dt. Ülkü Koloğlu

Dt. Ülkü Koloğlu

Dt. Ülkü KOLOĞLU, 1967 yılında İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır